8.6 C
Chișinău
joi, 2 decembrie, 2021

Stoianoglo: PG s-a autosesizat și va verifica informațiile privind „milioanele lui Plahotniuc”, din investigația Pandora Papers

Must read

Comentarii recente

Alexandr Stoianoglo a anunțat că Procuratura Generală s-a autosesizat, în urma informațiilor apărute în investigația Pandora Papers, despre „milioanele lui Plahotniuc”, iar cazul urmează a fi investigat.

„Eu, astăzi, dimineață am primit informația respectivă, noi în cel mai apropiat timp începem investigația și pe această direcție. Noi trebuie să apreciem mai întâi ce fel de materiale au apărut cât sunt ele de adevărate. Cel puțin ultimele comunicări cu colegii din Turcia a demonstrat că el a fost acolo, apoi a ieșit din țară. Noi am expediat în Turcia demersuri și așteptăm”, a declarat Procurorul General.

Fostul lider PD, Vladimir Plahotniuc, care a fugit din Moldova acum 3 ani și este dat în căutare internațională, a folosit un trust din Noua Zeelandă pentru a transfera minim 10 milioane de dolari familiei sale, aflate în Elveția. Informațiile au ieșit la iveală în investigația Pandora, în care milioane de documente de la companii care oferă servicii financiare în paradisuri fiscale au fost transmise Consorțiului Internațional al Jurnaliștilor de Investigație.

În jur de 35 de actuali și foști lideri ai lumii, dar și peste 300 de oficiali apar în documente ale companiilor offshore, denumite Pandora Papers.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri