2.2 C
Chișinău
luni, 27 martie, 2023

Stelian Tănase a fost votat de Parlament şef interimar al TVR

Must read

Comentarii recente

images (2)Rareş Bogdan a pierdut competiţia pentru şefia Televiziunii Publice Române. Ieri, Parlamentul a dat aviz pozitiv pentru Stelian Tănase, cel care va ocupa funcţia de director general interimar al TVR. Acesta este propunerea PNL şi a trecut cu un vot confortabil: 405 voturi pentru şi doar două voturi contra, în condiţiile în care parlamentarii PDL au boicotat şedinţa camerelor reunite ale Parlamentului, transmite hotnews.ro.

Stelian Tănase primise aviz favorabil în unanimitate de la comisiile de cultură ale Parlamentului.

Stelian Tănase preia doar conducerea executivă a TVR, anume funcţia de director general, pe o perioadă de interimat până când Parlamentul va aproba un nou Consiliu de Administraţie. Atunci va fi decis şi preşedintele TVR, iar în cazul acestei instituţii preşedintele este, prin lege, şi director general. Consiliul de Administraţie este forul abilitat prin lege să aprobe măsuri precum restructurări economice sau de personal, adoptarea unor contracte de valoare ridicată, organizarea de concursuri et. Directorul general asigură conducerea curentă a societăţii, executarea hotărârilor CA, numirea şefilor de departamente.

Tănase este a doua propunere a PNL pentru acest post. Prima propunere, Rareş Bogdan (jurnalist Realitatea TV), a picat din cauza faptului că şedinţa de marţi nu a avut cvorum. Atunci, parlamentarii PSD au boicotat şedinţa, ducînd la o criză majora în USL.

În cadrul unei emisiuni de la B1.ro, concurentul lui Stelian Tănase, Rareş Bogdan, journalist la Realitatea TV, spune că neîntrunirea cvorumului pentru validarea sa la șefia TVR este de fapt un act de răzbunare din partea lui Victor Ponta. „Au avut un reglaj între ei, liderii USL. Au avut de plătit o poliță de la PSD celor de la PNL. Sau a făcut Ponta ceea ce știe să facă cel mai bine, să mintă fără să miște niciun mușchi. Eu am avut 3 discuții în acest sens, am discutat cu Crin Antonescu cu două luni în urmă despre acest lucru, și în ultimele 3-4 săptămâni am vorbit cu Ponta, cu care eram certat, din cauza scandalului CFR Marfă. Nu mă voi răzbuna pe Ponta, dar voi avea grijă ca atunci când va fi exact în situația în care am ajuns eu marți la ora 17.00, în care eram înlocuit la Realitatea TV și nu eram angajat la TVR, eram practic șomer pe holurile Parlamentului. E o umilință, dar m-a întărit. Ponta a mințit, m-a deranjat că m-a pus în situația de a mă plimba pe holurile Parlamentului”, a precizat jurnalistul pentru b1.ro.

Menţionăm că pe 10 decembrie, Claudiu Săftoiu a anunţat printr-o scrisoare adresată preşedintelui Traian Băsescu despre demsia sa din funcţia de preşedinte-director general al TVR la Birourile permanente ale Parlamentului tocmai în ziua cînd urma să să fie dezbătut şi votat raportul de activitate al TVR în şedinţa Parlamentului României.

 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri