3 C
Chișinău
joi, 2 decembrie, 2021

Ștefan Gligor, bolnav de COVID-19: Cine mi-a infectat familia? Foarte simplu – Guvernul Republicii Moldova

Must read

Comentarii recente

Președintele Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, a anunțat pe pagina sa de Facebook că toată familia sa, inclusiv, soția și cei 3 copii minori (Ștefan 5 ani, Melinda 8 ani, Teodor 10 ani), au fost infectați cu Covid-19. Gligor spune că familia sa „a fost un exemplu de respectare a măsurilor anti-COVID”.

„Mască purtată corect, dezinfectant în masină, mâinile și accesoriile dezinfectate de 10-15 ori pe zi, suprafețele din mașină si casă dezinfectate zilnic, cumparaturile dezinfectate obligatoriu.

Eu sunt vaccinat cu AstraZeneca, Margareta cu Pfizer. Am așteptat cuminți rândul nostru, eu m-am vaccinat cu Astra la policlinica de sector. Margareta a stat 5 ore la coadă ca să ia Pfizerul, conform recomandării medicului. Aceste reguli simple ne-au permis să ne protejăm familia aproape doi ani. Nu am contractat virusul până acum, începutul lunii octombrie. Si asta cu toate că ambii avem activitate publică şi comunicăm fizic zilnic cu oameni necunoscuți. Am făcut partid şi campanie electorală, 6 luni de comunicare zilnica, uneori cu zeci și sute de oameni”, a scris politicianul.

„Cine mi-a infectat familia? Foarte simplu – Guvernul Republicii Moldova. Un Guvern pierdut în timp, spațiu, intrigi și priorități.

Virusul l-au adus copiii de la școală. Prima a intrat în carantină clasa lui Teodor (30 de copii în clasă), apoi la câteva zile clasa Melindei (38 de copii în clasă). Cel puțin alte 4 familii din aceste clase, familii cu care comunicăm sunt infectate.

De acum inainte va fi așa, s-a infectat unul, s-au infectat toți.

Pe timpul oamenilor NE-buni, anul trecut, clasele erau împărțite în două grupe și două schimburi. Asta a permis o mai bună aerisire, o distanță mai mare – un copil în bancă și moderarea riscurilor.E simplu, dacă cineva se îmbolnăvește, in carantină pe online pleacă 15-20 de copii, nicidecum 30-40.

Deși la început s-au practicat și studiile în schimburi de o săptămână, jumătate de clasă online, jumătate la școală. Acum școlile, liceele și profesorii nu mai doresc să practice acest sistem pentru că acesta duce la dublarea orelor, care NU au fost și nu sunt plătite!!

Odată cu apariția versiunii Delta, una mult mai virală, PAS nu prea s-a alertat. De la cuvântul deloc.

1. Ignoranță stupefiantă cu Summer-festuri a câte 15 mii de oameni grămadă două zile la rând.

2. Transportul public supra-aglomerat în orele de vârf – zilnic, dimineața și seara cel puțin 4-5 ore pe zi.

3. Studii desfășurate în școli în regim „normal” în plină pandemie, cu Delta în oraș de câteva luni și clase de 25-30 m2 cu 30-40 de copii și un profesor în ele.

4. În continuare lipsește orice program de informare şi motivare a cetățenilor să se vaccineze, războiul informațional fiind pierdut demult pe rețele sociale și mințile oamenilor noștri în mare parte needucați şi manipulați.

Un popor „ortodox” cu un sistem de educație degradat, care a eșuat să promoveze știința şi gândirea critică de trei decenii nu avea cum să câștige acest război, nu?

De ce scriu acest text.

Suntem unu la unu cu acest virus.

Nu-mi fac prea multe griji de familia mea, noi vom fi bine. Avem posibilitatea să ne plătim tratamentul și suficiente cunoștințe (de la cuvântul „a cunoaște/a poseda cunoștințe” nu de la cuvântul „pile”) ca să ne protejăm familia. Suntem vaccinați și avem șanse să scăpăm fără pneumonie și complicații serioase, deși vă asigur că ceea ce trăim acum este foarte neplăcut. Nu-i doresc nici unui părinte să-și vadă toți copii bolnavi de COVID și în același timp.

Scriu acest text pentru că sunt sute de mii de oameni care nu au certitudinea pe care o are familia mea.

Primul lucru pe care era obligat să-l facă Guvernul Gavrilița/Sandu era să vină cu un plan credibil de combatere a pandemiei prin eliminarea riscurilor și redresarea ineficienței și pur și simplu a prostiei copleșitoare şi ignoranței.

Perioada de tăcere s-a încheiat.

Guvernul PAS nu are 100 de zile pentru că e Pandemie de COVID, incompetență, ignoranță, intrigă și corupție.

Astăzi e important să vorbim de Pandemie şi să recurgem la acțiuni concrete, or sistemul medical va colapsa din nou şi vom intra în lock-down forțat.

PAS, rezolvați de urgentă problemele care nu necesită cunoștințe în virusologie, acestea țin de logică elementară, liniară – unde e mare aglomerație oamenii se infectează!!

1. Decongestionați transportul public!

Prim-ministra, ministra Sănătății, ministrul Educației şi ministrul Infrastructurii să intervină prin Hotărâre de Guvern sau prin Comisia Națională Extraordinară de Sănătate sau la necesitate prin introducerea stării de urgență în vederea obligării Primăriei mun. Chișinău să suplinească rutele din municipiu cu transport și rute suplimentare, în primul rând prin atragerea transportatorilor din sectorul privat pentru perioada pandemiei. Atrageți ANTA, chiar dacă ați numit un director agramat în domeniu, acolo sunt oameni care știu ce au de făcut, consultați-i!

Identificați mijloace bănești pentru acoperirea diferenței de profitabilitate, or acest transport trebuie sa circule la cca 35% din capacitate. Cu cat mai puțini oameni în transport, cu atât mai mici riscurile.

Mai mult, Guvernul trebuie sa examineze introducerea unui orar diferențiat de muncă pentru întreprinderile din oraș și alți agenți economici cu mai mulți angajați care contribuie la aglomerarea transportului public. Întreprinderile trebuie să vină în întâmpinare și să modifice orarul de muncă, datele trebuie centralizate pentru optimizare. Ore diferite de începere a muncii, aglomerație mai puțină.

2. Învățământul este o sursa majoră de infectare. Copiii sunt considerați de OMS super-transmițători.

Versiunea Delta a întinerit la maxim boala, chiar și copiii de 5 ani fac simptome destul de serioase, fapt testat pe propria familie.

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică este obligată să anuleze dispoziția cu privire la adoptarea deciziilor cu privire la modul de desfășurare a studiilor de către instituțiile de învățământ.

Instituțiile de învățământ şi managementul acestora sunt în conflict de interese atunci când trebuie să adopte o decizie de sistare a procesului de studii, de introducere a carantinei sau trecerea la studii online sau în schimburi.

Aceste decizii generează nemulțumirea profesorilor şi a personalului care trebuie să muncească mai mult fără beneficii sau creșteri salariale.

Trebuie elaborată de urgență o metodologie cu privire la modul de desfășurare a studiilor pe timp de pandemie, una logică, bazată pe numărul de copii în scoli și clasele acestora.

De introdus studii în schimburi, online pe principii ciclice, o săptămână prezentă fizică, o săptămână online, așa cum a fost anul trecut, or aceste module si-au demonstrat eficiența.

Găsiți bani să plătiți munca profesorilor, or ei lucrează dublu în pandemie! Anume pentru asta trebuie să fie alocate o parte din banii veniți sau care vor veni de la UE pentru combaterea pandemiei!

Dna Ministru Ala Nemerenco, dvs sunteți unul din cei mai profesioniști membri ai acestui Guvern experimental și neexperimentat, interveniți de urgență, aveți obligația profesională să o faceți!”, a mai scris Ștefan Gligor.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri