12.2 C
Chișinău
sâmbătă, 1 octombrie, 2022

Stefan Fule: Nu am sesizat un spirit pro-european în rândul guvernanţilor

Must read

Comentarii recente

fule_jurnal_mdFostul comisar european pentru extindere și politică de vecinătate, Stefan Fule continuă mesajele sale dure în adresa politicienilor din partidele „pro-europene” reprezentate în Parlamentul Moldovei. Acesta a declarat în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă că cel mai dificil pentru actuala clasă politică este să oprească „influența oligarhilor”.

„Sincer vorbind, nu am sesizat un spirit pro-european în rândul guvernanţilor şi, mai ales, în acţiunile pe care le întreprind”, a declarat comisarul european.

Acesta a mai declarat că politicienii moldoveni au devenit un obicei să vorbească de guverne pro-europene, de agende pro-europene, oamenii însă alegându-se la final cu un șir de scandaluri..

„Aceste neînţelegeri între partidele de la guvernare reprezintă nimic altceva decât o viziune marginală asupra necesităţilor oamenilor. De asemenea, pentru că s-au creat aşteptări prea mari despre ce reprezintă un parcurs pro-european al ţării, nu sunt surprins că oamenii, nevăzând rezultate concrete, sunt dezamăgiţi.”, a mai adăugat Stefan Fule.

Acesta consideră că cel mai dificil este să opreşti oligarhii să se amestece în treburile statului şi să utilizeze instituţiile statului în interesul lor. „Cred că aceasta este sarcina cea mai importantă pentru politicienii moldoveni, dacă aceştia vor să ofere cetăţenilor toate beneficiile ce rezultă de pe urma relaţiei dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană.”, a punctat comisarul European.

Sursa:agora.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri