4.3 C
Chișinău
miercuri, 8 decembrie, 2021

Stefan Fule către Dumitru Diacov: Puteți să-mi explicați ce înseamnă guvern pro-european?

Must read

Comentarii recente

Fule si diacovÎntrebarea retorică a fost adresată la o altă întrebare venită din partea deputatului PD, Dumitru Diacov, în cadrul seminarului Rose-Roth al Adunării Parlamentare a NATO. Potrivit lui Fule, un următorul guvern trebuie să fie „pro Moldova, pro-reforme și pro implementarea acordului de asociere”.

„Este straniu că deși majoritatea deputaților sunt pentru integrarea europeană, ei nu se înțeleg. Tragedia este că între aceste partide există o antagonie politică. Suntem la așa o dilemă. Provocările externe sau probleme interne dăunează Moldovei?”, a întrebat deputatul democrat Dumitru Diacov.

Liderul onorific al PD a mai întrebat dacă e mai bine să fie alegeri anticipate sau partidele politice să depășească „aceste animozități și să ducă până la capăt acest mandat de trei ani de zile, realizând lucruri concrete”.

Fostul comisar european a declarat că nu este aici pentru a da sfaturi politicienilor, dar totuși are o nedumerire.
„Ați putea să îmi ziceți cum definiți un guvern „pro-european”? Puteți? Prin toate experiențele prin care am trecut puteți să-mi spuneți cum definiți un guvern al Republicii Moldova pro-european? Mai ales când mulți din noi vin și văd multe drapele ale UE, începem să ne gândim că poate suntem folosiți ca alibi pentru un set de politici care nu au legătură cu Uniunea Europeană… Așa?”, a declarat fostul comisar pentru extindere și politică de vecinătate, Stefan Fule.

„Trebuie să fie un guvern pro-moldova, pro-reformă și pro-implementarea acordului de asociere. Dacă guvern nou va fi bazat pe aceste trei pro-uri atunci eu personal voi fi foarte fericit, iar noi nu vom pierde Moldova”, a mai adăugat acesta.

Sursa:agora.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri