-1.8 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

Spînu, după negocierile cu Gazprom: „Republica Moldova nu poate accepta să plătească un preț la gaz mai mare decât toate celelalte state din regiune”

Must read

Comentarii recente

Cerințele părții rusești pentru livrarea de gaze nu avantajează Republica Moldova, pentru că Gazprom insistă pe achitarea datoriei istorice de șapte miliarde de dolari a Transnistriei. Declarația îi aparține viceprim-ministrului Andrei Spînu care s-a întors recent de la Moscova unde a avut negocieri cu Gazprom.

„În legătură cu semnarea unui nou contract cu Gazprom de furnizare a gazelor naturale pentru țara noastră, am avut o nouă rundă de discuții la Moscova. La întrevedere, am discutat cu Dmitri Kozak, șef-adjunct al administrației președintelui Federației Ruse, Elena Burmistrova, directorul general Gazprom Export, și Nikolay Shulginov, ministrul Energiei. Mesajul nostru pe parcursul negocierilor a fost întotdeauna același: Republica Moldova își dorește să continue discuțiile și să semneze un contract pe termen lung între MoldovaGaz și Gazprom, unul care avantajează ambele părți.

Ofertă propusă la moment de Gazprom nu este în avantajul cetățenilor noștri. Prețul cerut, care include condiții financiare și nefinanciare, inclusiv achitarea în termeni restrânși a datoriei istorice, este mai mare decât ofertele de pe piețele internaționale de gaz. Republica Moldova nu poate accepta să plătească un preț la gaz mai mare decât toate celelalte state din regiune”, a scris Andrei Spînu.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri