7.2 C
Chișinău
luni, 20 martie, 2023

Sora lui Victor Ponta, Alexandra Herțanu, a fost audiată la DNA Ploiești/ Și mama premierului este așteptată in fața procurorilor

Must read

Comentarii recente

dna2

Sora premierului Victor Ponta, Alexandra Hertanu, a parasit joi sediul DNA Ploiesti, dupa doua ore de la momentul in care a sosit pentru a fi audiata in dosarul in care sotul ei, Iulian Hertanu, a fost arestat preventiv saptamana trecuta. Potrivit televiziunilor, care citeaza surse, si Cornelia Naum, mama premierului, este asteptata in fata procurorilor DNA sa ofere declaratii.

Alexandra Hertanu a parasit sediul DNA. Intrebată pentru ce a venit la DNA, aceasta a raspuns: „Am avut ceva de recuperat”, fara sa faca alte declaratii, apoi a plecat intr-un taxi.

Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost arestat in dosarul vizand fraudarea de fonduri europene pentru lucrari de canalizare la Comarnic, executate de SC Grossman Engineering Group, al carei administrator este.

In acest dosar a mai fost arestat omul de afaceri Vladimir Ciorba, in timp ce fostul consilier judetean de Prahova Mihai Coman retinut si el, va fi cercetat sub control judiciar.

Premierul Victor Ponta a sustinut miercuri seara, la B1 TV , ca el si mama sa „habar” nu au avut de contractul cumnatuui sau, iar acesta nici nu l-a consultat si ca i-a avertizat pe toti membrii familiei ca vor avea un „tratament special.”

Cazul pe scurt:

Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, si oamenii de afaceri Mihail Marian Coman, Vladimir Razvan Ciorba si Liviu Munteanu au fost retinuti de procurorii DNA, fiind suspectati ca firmele acestora au obtinut fraudulos contractul din fonduri europene pentru extinderea canalizarii din orasul Comarnic.
Liviu Munteanu, administrator al SC Grossman Engineering Group SRL din aprilie 2014, a colaborat cu anchetatorii, recunoscand faptele de care este acuzat, astfel ca procurorii nu au mai cerut arestarea sa.
In acelasi dosar, deputatii Sebastian Ghita si Vlad Cosma si presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, care au fost plasati sub control judiciar, sunt acuzati ca i-ar fi sprijinit pe cei patru sa obtina acest contract, punand presiune si exercitand amenintari asupra conducerii SC Hidro Prahova, firma Consiliului Judetean care derula proiectul european, pentru ca societatile respective sa primeasca contractul, sa obtina prelungiri ale termenelor prevazute in acesta si sa primeasca ilegal bani in timpul derularii proiectului.
Pe perioada controlului judiciar, Mircea Cosma nu-si poate exercita functia de presedinte al CJ Prahova.
Iulian Cristian Hertanu, administrator al S.C. Grossmann Engineering Group S.R.L, este urmarit penal sub acuzatiile de constituire a unui grup infractional organizat, schimbarea nelegala a destinatiei fondurilor europene si evaziune fiscala. Pentru aceleasi infractiuni sunt urmariti penal si Mihail Marian Coman, administrator si asociat la S.C. Indserv SRL Ploiesti si S.C. Indserv Proiect SRL Ploiesti si consilier al directorului SC Hidro Prahova SA, precum si omul de afaceri Vladimir Razvan Ciorba, administrator si asociat la S.C. CVR Asfalt Construct Group SRL Dobroesti (Ilfov), S.C. CVR Activites Group SRL Bucuresti si S.C. Gefam Pro SRL Dobroesti.
Sursa:hotnews.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri