-2.8 C
Chișinău
marți, 31 ianuarie, 2023

Solul lui Plahotniuc, în Parlament

Must read

Comentarii recente

start_1161332Prim-vicepreşedintele PD, oligarhul Vladimir Plahotniuc, îşi trimite solii la Parlament. Unii deputaţi comunişti şi liberal-democraţi susţin că Sergiu Iaralov, colegul de partid al lui Plahotniuc şi consilierul ministrului Economiei, a venit la ultimele şedinţe pentru a da indicaţii legislatorilor cum să voteze.

Sergiu Iaralov figurează cu numărul 148 în lista Consiliului politic naţional al Partidului Democrat. Pe vremea când controversatul afacerist Plahotniuc era deputat, Iaralov îl însoţea frecvent în Parlament, alături de Constantin Botnari, secretarul general al partidului.

După o perioadă de absenţă, acesta a fost văzut, din nou, la şedinţele Legislativului. S-a apropiat de aleşii din coaliţie şi le-a spus cum să voteze, susţin, unii membri ai PCRM şi PLDM.

Iaralov a fost prezent la ultima şedinţă a Legislativului din sesiunea toamnă-iarnă, iar la final, a plecat alături de deputatul PD, Raisa Apolschii, naşa lui Vladimir Plahotniuc.

Potrivit publicaţiei Adevărul, Iaralov este unul dintre milionarii ţării, iar venitul acestuia este de trei ori mai mare decât al ministrului Economiei, pe care-l ajută cu sfaturi. Deţine acţiuni în valoare de 3,4 milioane de dolari la compania Propos şi mai este manager pentru dezvoltare la firma Boston Soft Design din Statele Unite ale Americii.

Dacă pentru funcţia de sfetnic al ministrului Economiei a încasat anul trecut circa 40 de mii de lei, pentru cea de manager la Boston Soft Design – a obţinut mai mult de 52 de mii de dolari.

 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri