20.5 C
Chișinău
miercuri, 10 august, 2022

SMURD Iași, o nouă intervenție în Republica Moldova

Must read

Comentarii recente

În după amiaza zilei de 12 ianuarie, un echipaj aero-medical SMURD Iaşi a efectuat o intervenţie pentru a transporta din oraşul Glodeni spre municipiul Chişinău un bărbat în vârstă de 60 de ani, care a suferit un politraumatism cranio-cerebral în urma unui accident rutier.

Pacientul a fost preluat de la spitalul raional şi transportat în siguranţă pe calea aerului, fiind monitorizat permanent de paramedicii SMURD. În timpul zborului acesta în stare stabilă nu a suferit complicaţii.

Elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo din Chișinău de unde bărbatul a fost preluat şi transportat de Serviciul Republican Aviasan la Institutul de Medicină Urgentă pentru ulterioare investigaţii şi îngrijiri medicale.

De la începutul anului 2022, aceasta este a doua intervenţie aero-medicală SMURD pentru cetăţenii Republicii Moldova.

Proiectul SMURD a fost demarat în Republica Moldova în anul 2014, când a fost semnat Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind ajutorul reciproc pentru intervenţiile transfrontaliere în caz de urgenţe medicale, care a contribuit la îmbunătățirea serviciilor de urgență publică în zona transfrontalieră, inclusiv crearea unei infrastructuri de frontieră pentru intervențiile transfrontaliere aero-medicale.

www.infoprut.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri