0.2 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

Slusari despre votul guvernului pentru ca Transnistria să primească 72% din necesarul de gaze: Așa și trăim 30 de ani și întreținem un regim separatist

Must read

Comentarii recente

Ex-vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari, se arată nemulțumit de cedările găcute de guvernare Transnistriei privind aprovizionarea cu gaze.

„Eu nu pot înțelege aceste cedări rușinoase și nocive față de Transnistria! Azi acționarii Moldova Gaz au aprobat cu data din urmă prelungirea contractului cu Gazprom până la 31 octombrie. Deocamdată, lăsăm procedura vicioasă, după care 20 de zile gazul va intra în Moldova în formă de contrabandă. Însă azi reprezentantul Guvernului la Moldova Gaz, Oxana Cucerova, a votat ca în luna octombrie Transnistria să primească 122,87 mln m3 de gaz sau peste 72% din volumul necesar pentru luna octombrie. Partea dreaptă a Nistrului va avea doar 53,83 mln m3 sau sub 60 procente din cantitatea necesară!”- își explică poziția ex-deputatul.

Alexandru Susari califică acțiunile reprezentantului Guvernului ca „bătaie joc față de consumatorii, care sunt plătitori de bună credință”.

„De ce se șterg picioarele de industria noastră? Nordul țării deja simte real insuficiența de gaze. La Bălți se discută despre închiderea școlilor și a grădinițelor din cauza tensiunii joase în conductă și a imposibilității conectării acestor instituții la agentul termic. Cea mai mare întreprindere de producere a zahărului a trecut la păcură și riscă să se oprească peste o săptămână. Cea mai mare uzină de procesare a fructelor parțial a trecut la diesel, care este mai scump de 3 ori decăt gazul!”- menționează ex-deputatul, subliniind că „totodată, zona separatistă continuă să aibă prioritate la aprovizionarea cu combustibilul albastru, pentru care demult NU ACHITĂ NIMIC.”

Alexandru Slusari se întreabă „de ce reprezentanții Guvernului măcar nu au pus din start întrebarea de reducere PROPORȚIONALĂ a volumelor de gaze pentru luna octombrie? Oare puține pârghii economice avem în raport cu Transnistria?”

„Reieșind doar din faptul că partea stângă a Nistrului are datorii de circa 8 MILIARDE dolari pentru gazul consumat, ar trebui în general, să pornim discuția cu ideea ca la ei să fie livrat gaz doar pentru Termocentrala Cuciurgan și gospodăriile casnice. Din păcate, reprezentanții guvernului nici nu au încercat să aibă poziție verticală! Așa și trăim 30 de ani și întreținem un regim separatist, care râde de noi și ne ține în albia politicii Federației Ruse. Capul plecat sabia nu-l taie. Dar nici soarele 30 de ani nu-l vedem!”- mai spune Alexandru Slusari.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri