2.2 C
Chișinău
miercuri, 1 februarie, 2023

Slusari despre situația din supermarketuri: preferă să comercializeze produse de import, încălcând demonstrativ legea

Must read

Comentarii recente

Supermarketurile continuă să-și bată joc de producatorii autohtoni, susține Alexandru Slusari, ex-deputat, publicând pe facebook câteva poze concludente.

„Este toiul toamnei. În țară mai avem cantități enorme de tomate. Însă rețelele de supermarketuri, controlate din afara țării, prefera sa comercializeze roșii importate.”- arată Alexandru Slusari, menționând că din 5 rânduri de tomate patru sunt produse în Turcia. Tot de acolo sunt și alte cutii cu legume amplasate pe tejghele.

„Este nu doar o situație rușinoasă, ci și o încalcare demonstrativă a legii, care prevede ca cel puțin 50 procente din produsele agroalimentare expuse pe rafturi trebuie să fie moldovenești. Apropo, o situație similară se atestă în multe magazine de tip supermarket și pentru alte legume, precum și pentru sucuri, conserve și ulei vegetal.” – spune ex-deputatul.

Alexandru Slusari mai subliniază că regretă foarte mult că statul continuă „această politică paguboasă privind facilitarea importurilor la marfuri, care se produc tradițional in Moldova, astfel, sustinând din greu economiile străine.”

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri