20 C
Chișinău
sâmbătă, 1 octombrie, 2022

Slusari, despre apelul misterios al organelor ucrainene de drept lui Andrei Năstase: „Este o intimidare, un serviciu pe care Plahotniuc i l-a cerut prietenului Poroşenko”

Must read

Comentarii recente

plaha-porosenkoOligarhul Vladimir Plahotniuc tună şi fulgeră, acesta nu s-a aşteptat ca Andrei Năstase să se retragă subit din cursa prezidenţială, iar de când preşedintele PPDA şi-a anunţat decizia a primit un apel prin care a fost intimidat de un reprezentat al organelor de drept din Ucraina.

Despre asta a anunţat membrul Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari, care subliniază faptul că apelul misterios pe care l-a primit Năstase este un fel de serviciu pe care i l-a cerul Plahotniuc preşedintelui ucrainean, Petro Poroşenko.

„Plahotniuc tună şi fulgeră. Staff-ul acestuia nu s-a aşteptat la ieşirea lui Andrei Năstase din cursa prezidenţială. El a judecat oamenii după sine şi nu şi-a imaginat că după 25 de ani de dominaţie în politica noastră a intereselor personale, se va găsi un politician, care va pune mai presus interesele ţări decât cele ale partidului. Suntem siguri, că în ultimele zile din sediul GBC se aud doar strigăte şi cuvinte necenzurate. Va fi foarte dificil în asemenea condiţii să-l împingă pe Lupu în turul doi. A falsifica un procent de voturi e circa 16 mii de buletine. Acum însă trebuie de falsificat cel puţin 200 de mii de voturi”, a scris Slusari pe pagina sa de Facebook.

Vicepreşedintele PPDA consideră că Plahotniuc caută cu disperare noi metode prin care l-ar putea intimida pe Andrei Năstase, iar citaţia pe care a primit-o liderul mişcării protestatare, în viziunea lui Slusari, este făcută intenţionat ca la posturile care fac parte din holdingului oligarhului să se inventeze o legătură între Năstase şi Platon.

„Dar creierul inflamat al unui om, care practic nu doarme, încearcă cu disperare să găsească metode de presiune asupra lui Andrei Năstase. Nu a trecut nicio zi după anunţul de retragere al lui Năstase din cursă, cum acesta a primit un apel bizar din Ucraina, de un reprezentant al instituţiilor de drept din regiune Odesa. Nitam-nisam, Andrei Năstase a fost invitat să participe la o anchetă, chiar dacă acesta a fost în Ucraina de câteva ori, şi doar în tranzit la Kiev. Fiind întrebat în calitate de cine este invitat, s-a punctat misterios că până când în calitate de martor, fără a oferi detalii suplimentare. După ce recent am văzut cum cooperează Plahotniuc şi Poroşenko, încălcând toate procedurile, acest apel, în viziunea mea, este o intimidare evidentă a lui Andrei Năstase, serviciu pe care prietenul Vladimir Plahotniuc i l-a cerut prietenului Petro Poroşenko. Fie că vor să-l întoarcă în cursa prezidenţială, temându-se de o anumită presiune. Sau vor să fluture cu citaţia ale organelor de drept ucrainene la pornocanalele lui Plahotniuc, inventând că aceasta l-ar putea lega pe Năstase cu Platon. Sau să…”, a spus Slusari.

Totodată, Slusari accentuează ideea că indiferent de acea presiune care este exercitată asupra lui Năstase, în ţară a apărut acel politician demn, care este pregătit să lupte pentru adevăr.

„Cu toate acestea, pe banii furaţi de la noi, pentru Plahotniuc lucrează sute de mercenari, care sunt pregătiţi să creeze sute de variante de discreditare a celui mai feroce opozant al regimului mafiot. Un lucru nu-l înţelege principalul mafiot şi subalternii săi. În ţară a apărut o nouă forţă politică şi un nou politician demn, care altfel luptă pentru adevăr. Pe noi nu poţi să ne intimidezi”, a concluzionat membrul Platformei Demnitate şi Adevăr.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri