-3.8 C
Chișinău
vineri, 3 februarie, 2023

Slusari, declarație fără precedent: Tehnica militară din Transnistria este alimentată cu comustibil din România

Must read

Comentarii recente

Tehnica militară din Transnistria ar fi alimentată cu motorină din România care este importată prin R.Moldova, fără achitarea TVA și a accizelor. Declarația îi aparține fostului vicepreședinte al Parlamentului, Alexandr Slusari și a fost făcută în contextul vizitei președintei Maia Sandu la New York și a discursului prin care șefa statului a cerut de la tribuna ONU, retragerea trupelor de ocupație rusă din Transnistria.

„Foarte bine că doamna Sandu a reamintit de pe tribuna ONU despre necesitatea evacuării trupelor de ocupație din Transnistria. Dar vreau și eu să le reamintesc cetățenilor că combustibilul pentru tehnica militară aceasta armată o obține de la două companii transnistrene, care importă benzina și motorina din România prin Moldova, fără achitarea TVA și accizelor și cu ajutorul întreprinderilor moldovenești, care anual primesc bani grei din Transnistria.

Cu părere de rău, pănă la ziua de azi Guvernul nou așa și nu a eliminat aceasta schema, nocivă sub toate aspectele pentru interesele Republicii Moldova.Și dacă armata rusă ar încerca să aducă carburanți direct din Federația Rusă, acest lucru ar fi putut blocat cu ajutorul Ucrainei.

Așadar, demult a venit timpul să trecem de la declarații corecte, frumoase și sterile la acțiuni concrete privind eliberarea țării de armată străină și combaterea reală a separatismului,” a scris Alexandr Slusari, pe pagina sa de Facebook.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri