-0.8 C
Chișinău
marți, 7 februarie, 2023

SIS cere blocarea unui site care a publicat o știre falsă despre o presupusă monedă de schimb dintre Ucraina și R. Moldova pe tema livrării gazului

Must read

Comentarii recente

SIS a cerut blocarea unui site care a publicat o știre ce face legătura dintre livrarea de gaze și judecătorul Ceaus. Este vorba despre censor.net care a publicat, potrivit instituției, o știre falsă despre o presupusă înțelegere dintre R. Moldova și Ucraina despre acordarea gazului în schimbul clasării dosarului cu privire la răpirea ex-judecătorului Ceauș. Astfel, SIS cere operatorilor de internet blocarea paginii web.

Potrivit SIS, în urma analizei spațiului informațional al Republicii Moldova, s-a constatat amplificarea impactului informațiilor respective prin distribuirea articolului de către agenția de presă „Komsomolskaya Pravda” (www.kp.md).

„În context, Serviciul solicită resurselor on-line care au distribuit/preluat informațiile vizate, eliminarea acestora.

Totodată, în vederea diminuării impactului știrilor false, vă îndemnăm în cazul identificării acestora precum și a conturilor false utilizate pe rețelele de socializare utilizate în distribuirea intensă a dezinformărilor, să transmiteți informația în adresa Serviciului de Informații și Securitate, la adresa de e-mail: press@sis.md precum și să raportați publicațiile și conturile administratorilor rețelei de socializare utilizate”, se spune în comunicatul SIS.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri