simona-halep-Simona Halep a eliminat-o pe Varvara Lepchenko în turul 3 de la Indian Wells, urmând să joace în optimi contra cehoaicei Karolina Pliskova (23 de ani, locul 15 WTA), a 14-a favorită a concursului californian. Cele două s-au întâlnit în 2015 şi în finala de la Dubai.

A fost singura întâlnire dintre cele două sportive, iar Simona a avut câştig de cauză, chiar dacă duelul a fost foarte dificil.

Duminică, Pliskova a devenit prima jucătoarea din circuit care ajunge la 20 de victorii în turneele WTA din 2015, performanţa ei fiind egalată la câteva ore distanţă de Timea Bacsinszky, cea care a eliminat-o pe Ekaterina Makarova, scor 3-6, 7-5, 6-4. Pliskova a trecut la Indian Wells de Garbine Muguruza (favorita 19), scor 7-5, 6-4.

Halep are motive să fie îngrijorată înainte de duelul cu Pliskova. Adversara sa are unul dintre cele mai de temut servicii din circuitul feminin, aşii fiind la ordinea zilei pentru aceasta.

Statisticile Karolinei în anul 2015 sunt dintre cele mai bune. Ea câştigă aproximativ 73% din punctele jucate cu primul serviciu şi 79% din game-urile în care lansează mingea în joc.

În plus, ea a expediat 161 de aşi în acest sezon, având o medie de aproximativ 8 aşi pe meci. Singurul aspect care poate lucra în favoarea Simonei: frecvenţa primului serviciu al lui Pliskova – 57,8%. De altfel, Halep a profitat şi la Dubai de serviciul doi moale al rivalei sale.

Cehoaica născută în 1992 a câştigat de-a lungul carierei profesioniste şapte turnee, dar doar trei dintre ele la simplu. Pliskova a triumfat la Kuala Lumpur (2013), Seul şi Linz (2014).

Sursa:jurnal.md

(66 accesari)