simona halepJucătoarea română de tenis Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Dubai, dotat cu premii totale de 2.513.000 dolari, joi, după ce a învins-o pe rusoaica Ekaterina Makarova în trei seturi, cu 6-3, 1-6, 7-5.

Halep (23 ani), principala favorită a turneului, și-a luat o binemeritată revanșă în fața rusoaicei, care o învinsese cu 6-4, 6-0 în sferturile turneului Australian Open, luna trecută.
Românca, numărul patru mondial, a alternat în acest meci momente de joc bun cu altele în care a avut duble greșeli consecutive, reușind să transforme abia a cincea minge de meci, într-un final dramatic. Halep a comis nu mai puțin de 42 de erori neforțate, față de cele 34 ale adversarei, Makarova fiind superioară și la loviturile câștigătoare, cu 23-14.

Simona a început excelent meciul și a condus cu 3-0, după care rusoaica a încercat să revină în joc, s-a apropiat la 4-3, după ce și-a recuperat break-ul pierdut, dar Halep a câștigat din nou pe serviciul adversarei și a încheiat setul, cu 6-3, în 33 de minute.
Setul doi a fost marcat de o cădere inexplicabilă a româncei, care a fost condusă cu 2-0, și-a recuperat serviciul (1-2), dar apoi a cedat setul cu 1-6, după alte 33 de minute.

Setul decisiv a fost foarte echilibrat, strâns, ambele jucătoare fiind concentrate și încercând să nu piardă ritmul. S-a mers cap la cap până la 3-3, Simona irosind cinci mingi de break, după care a salvat și ea o minge de break și a preluat conducerea cu 4-3. Halep a rupt echilibrul și s-a desprins la 5-3, după un prim break, dar s-a relaxat prematur și Makarova a egalat, 5-5. Campioana noastră și-a adunat toate forțele, și-a făcut serviciul fără probleme și a reușit break-ul decisiv, transformând a cincea minge de meci, după două ore și 7 minute.

Halep o conduce acum cu 2-1 la meciurile directe pe Makarova (26 ani), numărul 9 mondial și cap de serie nr. 6 la Dubai, după ce Simona s-a impus cu 6-1, 7-6 (6) și în primul duel, desfășurat în 2013, la New Haven, în sferturile de finală.
Românca și-a asigurat un cec de 113.850 dolari și 350 de puncte WTA, iar în penultimul act la Dubai o va întâlni pe învingătoarea dintre daneza Carolina Wozniacki (a treia favorită) și italianca Flavia Pennetta (cap de serie nr. 10). Halep și Wozniacki sunt la egalitate la duelurile directe, 1-1, în timp ce cu Pennetta bilanțul este net defavorabil, 0-3.
Sursa: agerpres.ro

(87 accesari)