15.6 C
Chișinău
duminică, 2 octombrie, 2022

Şi diaspora a ieşit în stradă; Moldoveni din mai multe oraşe ale lumii s-au solidarizat cu protestele de la Chişinău

Must read

Comentarii recente

7 iunie diasporaSolidari cu protestatarii de la Chişinău au fost şi moldovenii stabiliţi peste hotare. În Franţa, Spania, Germania, Irlanda, Italia şi chiar Statele Unite ale Americii zeci de moldoveni au ieşit în stradă pentru a cere demisia guvernării corupte şi restituirea miliardelor furate.

Peste o sută de moldoveni stabiliţi în Franţa s-au adunat, în această după-amiază, în Piaţa Republicii de la Paris. Cu pancarte şi drapele în mâini, conaţionalii noştri s-au declarat sătui de fărădelegile comise de guvernanţii de la Chişinău.

„Clasa politică actuală din Republica Moldova este una nulă, incompetentă, coruptă şi banditească. Nu mai are niciun drept să conducă această ţară. Nemulţumeşte faptul că a trebuit să plecăm peste un milion de oameni peste hotare şi nu se face nimic, pentru că această plecare să fie stopată. Din contra, lucrurile se agravează şi mai tare”, a declarat Victor Leşanu, moldovean stabilit în Franţa, pentru Jurnal TV.

Şi în Spania, la Barcelona, zeci de moldoveni au protestat în stradă, concomitent cu manifestanţii adunaţi în capitală. „Vrem în sfârşit să se întoarcă dreptatea înapoi în ţară. Într-adevăr să trăim într-o ţară democratică, într-adevăr să avem un viitor, într-adevăr să vedem un sens pentru a ne întoarce în ţara noastră, acasă. Vrem să nu mai fim supuşi teroriştilor care ne conduc la momentul actual”, afirmă Igor Cereteu, preşedintele Asociaţiei Moldovenilor din Catalonia.

Şi moldovenii stabiliţi în Italia au ieşit în stradă pentru a cere un viitor mai bun. „Sunt toţi indignaţi de clasa politică actuală. Acţiunea de protest tinde să schimbe lucrurile în Republica Moldova. Sufletul nostru este în Republica Moldova, chiar dacă suntem la 3,4,5 mii de kilometri”, spune Andrei Cosei, moldovean stabilit în Italia.

Nu au stat deoparte nici cetăţenii rezidenţi în Germania şi Irlanda. La Munchen şi Dublin moldovenii au cerut menţinerea cursului de integrare europeană, restituirea miliardului furat, dar şi demisia actualei guvernări.

Solidari cu protestatarii de la Chişinău au fost chiar şi moldovenii de peste Ocean. Mai mulţi conaţionali de-ai noştri stabiliţi în SUA, în statul Virginia, au ieşit în stradă pentru a cere restituirea miliardului furat din sistemul bancar.
Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri