3.2 C
Chișinău
miercuri, 1 februarie, 2023

Serviciul Vamal raportează încasări de peste două miliarde de lei de la începutul lunii septembrie

Must read

Comentarii recente

În perioada 20-26 septembrie curent, încasările Serviciului Vamal al R. Moldova la bugetul de stat se ridică la peste 644 milioane de lei, mai mult cu 30% faţă de sarcina bugetară stabilită pentru acest interval.

De asemenea, de la începutul lunii septembrie, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 2 miliarde 321 milioane lei, fiind atestată o creştere de cca 31% faţă de sarcina bugetară (cifra de control) şi de 35% faţă de încasările din intervalul corespondent al anului 2020.  

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 13 245 de declaraţii vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 64 593 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leuşeni şi Sculeni, cu 15 971 şi, respectiv, 11 333 traversări.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată au fost constatate 202 de încălcări ale legislaţiei vamale şi aplicate amenzi în sumă de peste 152 mii de lei. Cele mai frecvente încălcări se referă la depăşirea termenului de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a mijloacelor de transport cu numere străine, declarate prin acţiune.

Dacă aveţi nevoie de informaţii despre regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau doriţi să depuneţi o reclamaţie cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajaţii instituţiei, ne puteţi contacta la numărul +373 22 788 888 – Centrul Unic de Apel (24/24).

În perioada vizată, ofiţerii Liniei de informare au răspuns la 493 solicitări de informaţii legate de activitatea vamală.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri