7.2 C
Chișinău
sâmbătă, 4 decembrie, 2021

Serviciile germane de securitate: Bărbatul găsit mort lângă Ambasada Rusiei de la Berlin era agent FSB sub acoperire

Must read

Comentarii recente

Serviciile germane de securitate cred că bărbatul găsit mort lângă ambasadei Rusiei de la Berlin, despre care s-a spus că a căzut de la etaj, era un agent sub acoperire al FSB, serviciului rus de informaţii, relatează publicaţia „Der Spiegel”, preluată de Reuters.Cadavrul bărbatului de 35 de ani a fost găsit la 19 octombrie, în zori, de agenţii poliţiei din Berlin care asigurau paza clădirii, dar incidentul nu a fost făcut public, a dezvăluit vineri revista germană. Bărbatul căzuse de la un etaj superior al Ambasadei, au declarat surse din serviciile germane de securitate. Agenţii au chemat o ambulanţă, dar medicii nu au reuşit să îl resusciteze.

Ambasada rusă a confirmat într-o declaraţie pentru agenţia de presă Interfax că un diplomat rus a murit, dar a precizat că nu comentează acest eveniment tragic „din motive etice”, scrie Reuters.

La rândul ei, poliţia din Berlin a refuzat să comenteze şi i-a îndrumat pe jurnalişti să-i întrebe pe procurori, care au declarat însă că nu pot nici confirma, nici infirma informaţiile publicate de Der Spiegel.

Surse din serviciile de securitate au declarat că nu este clar cum a căzut diplomatul şi ce a cauzat moartea acestuia, dar Ambasada Rusiei nu a fost de acord cu efectuarea unei autopsii, a precizat Der Spiegel.

Un purtător de cuvânt al Ministerului german de Externe a declarat vineri că guvernul german era la curent cu moartea diplomatului rus, dar nu a oferit detalii.

„Toate formalităţile legate de repatrierea corpului diplomatului au fost rezolvate cu promptitudine de autorităţile judiciare şi medicale din Germania, în conformitate cu practicile în vigoare”, a precizat Ambasada rusă în declaraţia sa pentru Interfax.

Bărbatul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, figura oficial ca secretar II la Ambasadă. De asemenea, el era rudă cu un ofiţer superior din cadrul direcţiei din FSB care se ocupă de antiterorism.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri