23.2 C
Chișinău
luni, 26 septembrie, 2022

Sergiu Sagaidac: „Un grup de agenţi federali din SUA se află la Londra şi urmează să audieze martori în dosarul fraudei bancare din RM”

Must read

Comentarii recente

sagaidac sergiuSergiu Sagaidac, fostul şef al Secţiei Prevenirea spălării banilor şi monitorizarea tranzacţiilor în cadrul Băncii Sociale, care a făcut mai multe dezvăluiri cutremurătoare despre cum s-a petrecut jaful la această instituţie financiară, dar şi despre atentatele repetate la viaţa lui, spune că un grup format din agenţi federali din SUA se află la Londra pentru a audia mai mulţi martori despre jaful secolului.

„Grupul de anchetă format din agenţi federali ai SUA se află acum în Londra şi urmează să continue audierea unui şir de martori inclusiv preluarea depoziţiilor proprii. Au fost identificaţi şi continuă audierea martorilor care îşi oferiseră consimţământul de a fi martor în perioada iulie-august curent. Însă, cu cât mai mulţi martori, cu atât mai mult sporim şansele înfăptuirii unei justiţii depline, aflării adevărului deplin şi tuturor detaliilor”, a scris Sergiu Sagaidac pe o reţea de socializare.

Mai mult, Sagaidac vine cu un îndemn către persoanele care cunosc informaţii despre frauda bancară din Republica Moldova, menţionând că aceşti oameni îl pot contacta pentru a putea colabora.

„Sistemele IT proprii deja sunt securizate. Anonimatul se asigură. Se negociază condiţiile cooperării cu ancheta penală din SUA în funcţie de importanţa informaţiei. Se asigură protecţia martorului şi securitatea fizică”, a adăugat fostul angajat al Băncii Sociale.

Totodată, Sergiu Sagaidac spune că audierea va fi efectuată doar de către agenţi federali din SUA.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri