3.2 C
Chișinău
miercuri, 1 februarie, 2023

Sergiu Prodan promite că va reconstrui Filarmonica: Va fi lansat un concurs al conceptelor de proiecte arhitecturale

Must read

Comentarii recente

Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, s-a întâlnit cu reprezentanții Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, Svetlana Bivol și Marian Stârcea. Ședința a avut drept subiect primordial problema clădirii Filarmonicii, devastată de incendiu, acum un an, comunică ministerul Culturii.

Svetlana Bivol a descris situația în care se află astăzi Filarmonica, pașii întreprinși până acum, totodată a enunțat care ar fi așteptările instituției.

Ministrul Culurii și-a declarat disponibilitatea de a oferi tot sprijinul în calitatea sa de reprezentant al Ministerului, totodată, a menționat că „Filarmonica Națională este o prioritate pe agenda ministerului și vom depune toate eforturile ca să găsim cel mai eficient format de lucru, vom lansa un concurs al conceptelor arhitecturale, vom indetificare resurse și vom oferi publicului un edificiu literalmente demn de valoarea culturală a Filarmonicii Naționale”.

„În perioada imediat următoare se vor seta pașii de acțiune pentru ca să fie lansat un concurs al conceptelor de proiecte arhitecturale și vor fi identificate resursele necesare pentru inițierea procesului de reconstrucție a edificiului Filarmonicii.Toate lucrările vor fi absolut transparente și vor fi organizate consultări publice, astfel încât, opinia publică să fie informată în timp real despre desfășurarea acestui proces” – a mai spus Sergiu Prodan.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri