7.2 C
Chișinău
sâmbătă, 4 decembrie, 2021

Sergiu Litvinenco: „Nu am discutat niciodată cu Viorel Morari. În raport cu el există foarte multe suspiciuni de activități mai puțin corecte pe care le-a comis pe timpul regimului Plahotniuc”

Must read

Comentarii recente

Procurorul Victor Furtună, desemnat de CSP pentru a examina sesizarea lui Lilian Carp, a fost votat pentru că a dat dovadă de curaj în activitatea sa iar faptul că fostul procuror-șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari ar dirija din culise evoluțiile dosarului „Stoianoglo” sunt un fals. Declarațiile îi aparțin ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco.

„N-am discutat niciodată cu Viorel Morari și nici nu vreau să discut pentru că în raport cu el există foarte multe suspiciuni de activități mai puțin corecte pe care le-a comis pe timpul regimului Plahotniuc. Și în cazul lui justiția trebuie să pună punct la acuzațiile ce i se aduc. În cazul „Stoianoglo” am cerut corectitudine, transparență, respectarea procedurilor. Este important ca procuratura să asigure transparență, în caz contrar nu există încredere”, a spus Sergiu Litvinenco în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

„De procurorul Furtună am auzit prima dată în cadrul ședinței Consiliului Superior al Procurorilor. Unul dintre membrii CSP a spus că s-a intersectat cu Furtună în 2015 și i-a produs o impresie bună, atât s-a discutat despre Furtună. Dar nu-mi amintesc cine l-a propus. Faptul că el l-a reținut pe cel mai odios procuror de pe timpul guvernării Plahotniuc, Nicolae Chitoroagă, m-a determinat să-mi dau votul pentru Furtună, mi s-a creat impresia că persoana are curaj. Și în cazul Stoianoglo procurorul a dat dovadă de curaj”, a spus Litvinenco.

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut pentru 72 de ore acum o săptămână, ulterior fiind plasat în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Lui Stoianoglo i se aduc mai multe învinuiri printre care semnarea raportului la un proiect de lege care ar fi facilitat Laundromatul rusesc, în perioada când deținea funcția de președinte al comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică. De asemenea, Stoianoglo este acuzat că ar fi primit de la Veaceslav Platon 5,5 milioane de dolari pentru a-i asigura acestuia eliberarea din pușcărie.

Ieri și adjunctul suspendat al Procurorului General, Ruslan Popov, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, fiind bănuit de îmbogățire ilicită.

Atât Popov, cât și Stoianoglo se declară nevinovați.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri