-0.8 C
Chișinău
marți, 7 februarie, 2023

Sergiu Litvinenco: „Am avut o Procuratură Generală ineficientă, de care se foloseau clanurile oligarhice pentru subminarea securității țării și jefuirea resurselor”

Must read

Comentarii recente

Procuratura nu trebuie să asculte politicul, dar nici să fie avocatul clanurilor oligarhice. Este reacția ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, după ce ieri, procurorul general, Alexandr Stoianoglo a fost reținut în urma unui document semnat de 7 dintre cei 10 membri prezenți la ședința CSP.

„Foarte pe scurt despre ceea ce se întâmplă în aceste zile. Cetăţenii Republicii Moldova îşi doresc o justiție independentă, care să fie garantul supremației legii. Atât în campania electorală pentru prezidenţiale şi parlamentare, tema nedreptăţii şi hoţiei a fost dominantă, iar oamenii au votat pentru schimbare, acordând, indirect, un vot de blam activităţii Procuraturii şi Procurorului General. Procuratura nu trebuie să asculte politicul. Dar nici să fie avocatul clanurilor oligarhice.

Procurorii sunt acuzatorii oficiali ai statului şi menirea lor este să prindă şi să bage la puşcărie hoţii. Ei nu trebuie să facă politică, din contra, trebuie să fie deasupra politicului și a oricăror interese private. Activitatea Procuraturii trebuie să țină exclusiv de litera legii și să slujească intereselor țării și cetățeanului, iar procedurile trebuie să urmeze cu strictețe rigorile legale. Am avut o Procuratură Generală ineficientă, de care se foloseau clanurile oligarhice pentru subminarea securității țării și jefuirea resurselor, aceste lucruri fiind inadmisibile.

Societatea așteaptă o procuratură curajoasă și corectă, iar cel mai important, reiterez, independentă. Noi nu avem nevoie de procurori ascultători de politic, noi avem nevoie de procurori care să asculte de lege, să se ţină de litera şi spiritul legii, procurori cu caracter, care să facă oamenilor dreptate,” a scris Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri