14.3 C
Chișinău
duminică, septembrie 26, 2021

Senator român: Parlamentul moldovean a refuzat o ședință solemnă în anul Centenarului

Must read

Comentarii recente

Senatorul român Iulia Scântei scrie într-o postare pe facebook că, Parlamentul Republicii Moldova a refuzat să dea curs invitației de a avea o ședință comună a Parlamentelor României și Republicii Moldova care ar fi trebuit să aibă loc la Iași sau la Chișinău.

Iulia Sântei punctează că: ”În ciuda eforturilor politice și diplomatice ale părții române, inițiate încă de anul trecut, conducerea Parlamentului moldovean nu a arătat aceeași deschidere pentru o ședință solemnă cu caracter de simbol și de punte politică a celor două foruri legislative”.

Totodată, în mesajul senatorului se spună că o ședință solemnă doar a Parlamentului României, unde parlamentarii moldoveni vor avea statut de „invitați” (și asta dacă vor da curs și invitației!) și nu o ședință comună a celor două Parlamente pentru a marca 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România, este inacceptabil politic.

Situația dată este comparată de către reprezentatul Senatului român cu ”doi frați gemeni separați de părinții divorțați, care își vor petrece ziua de naștere tot separați, fiecare la casa și cu părintele lui, pentru că părinții nu înțeleg că bucuria celor doi frați este dată de sentimentul firesc de a fi ÎMPREUNĂ cel puțin la ceas aniversar, viața urmând a le continua oricum, după aceea, separat, pentru că așa au vrut alții, nu ei..”.

Mesajul senatorului de Iași vine ca urmare a anunțului făcut azi de către guvernele de la București și Chișinău că în curând va fi organizată o şedinţă comună a guvernelor care va avea loc la Chișinău.

Reamintim, Parlamentul României se va întruni într-o ședință solemnă pe data de 27 martie 2018, pentru a marca ziua în care se împlinesc o sută de ani de la unirea Basarabiei cu țara-mamă România.

Sursa:10tv.md 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

 1. „UNIONIȘȚII” LUI PLAHOTNIUK DIN PARLAMENTUL MOLDOVEAN AU REFUZAT O ȘEDINȚĂ SOLEMNĂ ÎN ANUL CENTENARULUI

  Senatorul român Iulia Scântei scrie într-o postare pe facebook că, Parlamentul Republicii Moldova a refuzat să dea curs invitației de a avea o ședință comună a Parlamentelor României și Republicii Moldova, care ar fi trebuit să aibă loc la Iași sau la Chișinău.

  De cealaltă parte, cumătrul oligarhului uzurpator Plahotniuk, președintele legislativului moldovean Andrian Candu susține că este vorba de o informație falsă, iar Parlamentul Republicii Moldova nu a luat încă o decizie în acest sens.

  Dna Iulia Scântei insistă pe pagina sa de Facebook: „În ciuda eforturilor politice și diplomatice ale părții române, inițiate încă de anul trecut, conducerea Parlamentului moldovean nu a arătat aceeași deschidere pentru o ședință solemnă cu caracter de simbol și de punte politică a celor două foruri legislative. Parlamentul României va marca singular momentul, cum altfel, cu o sesiune comuna a Camerei Deputaților și a Senatului care va avea loc in 27 martie, dar la București. Să faci o ședință solemnă doar a Parlamentului României, unde parlamentarii moldoveni vor avea statut de „invitați” (și asta dacă vor da curs și invitației!) și nu o ședință comună a celor două Parlamente pentru a marca 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România, mi se pare inacceptabil politic.”

  De cealaltă parte, cumătrul oligarhului uzurpator Plahotniuk speakerul Parlamentului moldovean Andrian Candu susține că nu s-a luat încă o decizie în acest sens: „Avem mai multe opțiuni. Era opțiunea organizării la Chișinău, la Iași și la București. În următoarele zile vom lua o decizie la Biroul Permanent. Acum suntem toți absolut ocupați cu evenimentul pe care îl desfășurăm vineri, inclusiv cu colegii din România,
  care ne vor vizita pentru a participa la conferință. În orice caz eu sunt în legătură cu președintele Senatului, domnul Tăriceanu și cu domnul Dragnea, președintele Camerei, pentru a lua cea mai bună soluție luând în considerare și drumul, și vremea de afară, și încărcătura politică de la București, și încărcătura politică de la Chișinău. Decizia nu e luată”.

  Noi cetățenii moldoveni, care cunoaștem atât de bine caracterul de pește lunecos al cumătrului oligarhului uzurpator Plahoniuk, speakerul Parlamentului moldovean Andrian Candu, care se simte atât de bine în apele tulburi de la Chișinău, dar și talentul de matrapazlâlâcar al însuși oligarhului uzurpator Plahotniuk, ținem să le amintim la
  amândoi că tergiversarea la nesfârșit a deciziei în acest sens este inadmisibilă, deoarece până la 27 martie a rămas mai puțin de o lună. Se pare că „unioniștii” de interese, oligarhul uzurpator Plahotniuk și cumătrul lui speakerul Parlamentului moldovean Andrian Candu sunt mult mai receptivi când merge vorba de obținerea de granturi de la poporul român și n-au nici cea mai mică dorință de ședința comună solemnă în anul Centenarului Unirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri