8.3 C
Chișinău
joi, septembrie 23, 2021

Semnarea Acordului de Asociere este condiționat de proceduri interne și bilaterale

Must read

Comentarii recente

fuele„Pînă la semnarea Acordului cu Uniunea Europeană, trebuie să se asigure că toate prevederile Planului de Acţiuni privind liberalizarea vizelor au fost îndeplinite”, declară comisarul European Stefan Fule într-un interviu pentru adevărul.md.

„Liberalizarea regimului de vize nu trebuie să fie singurul motiv pentru a atinge acest obiectiv, e o necesitate pentru securitatea şi bunăstarea populaţiei. Orice ţară din Europa trebuie să depună eforturi pentru a avea capacităţile necesare pentru a controla fluxurile de migraţie legală şi ilegală”, a subliniat Fule.

Oficialul European a explicat că liberalizarea regimului de vize este un proces tehnic, care urmează paşii a două faze, iar Chişinăul este perfect conştient de acest lucru şi a demonstrat un mare angajament şi înţelegere pentru a lucra la implementarea celei de-a doua etape a Planului de Acţiuni. În acelaşi timp, Acordul de Asociere şi a ZLSAC ajută la consolidarea integrităţii teritoriale a Republicii Moldova, şi nu invers. Este o platformă care ar uni ţara, luând în considerare interesele sale.

În conformitate cu informația comunicată de adevărul.md, menționăm că Comisarul european Štefan Füle a venit la Chişinău pentru a participa la Forumul Societăţii Civile a Parteneriatului Estic. Evenimentul întruneşte peste 250 de reprezentanţi ai ONG-urilor din cele şase ţări ale Parteneriatului Estic şi din UE.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri