23.2 C
Chișinău
luni, 26 septembrie, 2022

Şeful şi adjunctul Biroului Vamal Ungheni, reţinuţi pentru corupere pasivă, nu au stat prea mult după gratii; Unul este membru al PD, iar altul – rudă a şefului Serviciului Vamal

Must read

Comentarii recente

manoli-pdVictor Manoli şi Veaceslav Parfene, şeful şi adjunctul Biroului Vamal Ungheni, promovaţi în funcţie de actualul şef al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, reţinuţi pentru corupere pasivă pe 13 decembrie 2016, au fost trimişi, recent, în arest la domiciliu, informează Ziarul de Gardă.

Victor Manoli este un susţinător activ al Partidului Democrat, iar Veaceslav Parfene, şeful adjunct al Biroului, este o rudă a actualului şef al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, aşa cum ZdG a anunţat anterior.

Peste două zile de la reţinerea celor doi şefi, alături de alţi colaboratori vamali, funcţionarii au fost duşi în faţa judecătorului de instrucţie, care le-a aplicat mandate de arest pentru 20 şi/sau 25 de zile. Printre cei care au fost arestaţi se numărau şi Victor Manoli, dar şi Veaceslav Parfene.

Evenimentul a fost mediatizat de mai multe instituţii de presă. La scurt timp însă, avocaţii acestora s-au adresat la Curtea de Apel Chişinău, care a decis să schimbe măsura preventivă şi să-i trimită pe Parfene şi Manoli în arest la domiciliu, acolo unde funcţionarii îşi petrec sărbătorile de iarnă. Şedinţele de la Curtea de Apel au avut loc fără mediatizare din partea presei.

Informaţia despre faptul că cei doi funcţionari importanţi reţinuţi pe 13 decembrie au scăpat de izolator a fost confirmată pentru ZdG de către procurorul de caz, Vladislav Bobrov.

„Nu am primit încă decizia motivată a Curţii, aşa că nu vă pot spune motivarea, am văzut doar dispozitivul care a fost citit în sală. Decizia CA este irevocabilă, noi nu mai putem solicita ca ei să se întoarcă în izolator. Aceste persoane nu recunosc acuzaţiile, pledează nevinovaţi”, zice Bobrov.

Victor Manoli, persoana reţinută şi eliberată la scurt timp, şeful Biroului Vamal Ungheni, este membru al Partidului Democrat. Acesta a lucrat anterior mai mulţi ani la Vama Sculeni, după care a activat în organele cadastrale din Chişinău. Înainte de a reveni la Vamă, a condus secţia Căilor Ferate a Moldovei (CFM) de la Basarabeasca.

Pe o reţea de socializare, Manoli apare în imagini alături de liderii PD, inclusiv în compania lui Andrian Candu, preşedintele Parlamentului R. Moldova. După ce Vitalie Vrabie a fost instalat şef la SV, Manoli a revenit şi el în acest sistem, fiind numit şeful Biroului Vamal Ungheni.

Continuare pe Ziarul de Gardă.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri