14.4 C
Chișinău
joi, 26 mai, 2022

Șeful NATO: Rusia se va concentra asupra preluării totale a regiunii Donbas pentru a crea un culoar pe uscat către Crimeea ocupată

Must read

Comentarii recente

sursa foto: bbc.com

Rusia nu renunță la ofensivă în Ucraina, ci se va concentra asupra preluării totale a regiunii Donbas în următoarele săptămâni, a declarat marți secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, potrivit Reuters, preluată de Digi24.

„Observăm mișcări semnificative de trupe (ruse) care părăsesc regiunea Kievului, se regrupează, se reînarmează și își refac proviziile, pentru a se concentra asupra estului” Ucrainei, a spus șeful NATO marți, în cadrul unei conferințe de presă.

„În săptămânile care urmează, ne așteptăm ca Rusia să preseze asupra estului și sudului Ucrainei, pentru a încerca să preia complet regiunea Donbas și să creeze un culoar pe uscat către Crimeea ocupată”, a mai arătat Jens Stoltenberg.

Aceeași strategie o anticipează și Statul Major al armatei ucrainene, care a arătat marți că trupele ruse se regrupează pe teritoriul Rusiei şi se pregătesc pentru o operaţiune ofensivă în estul Ucrainei, unde vor încerca să controleze în totalitate regiunile Doneţk şi Lugansk. Statele Unite văd această nouă fază ca pe un semn al unui conflict de lungă durată.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri