-2.3 C
Chișinău
sâmbătă, 28 ianuarie, 2023

Șeful Consiliului Procurorilor, implicat în accident

Must read

Comentarii recente

sursa: Adevărul Moldova
sursa: Adevărul Moldova

Președintele Consiliului procurorilor, Iurie Garaba, procuror apropiat lui Vladimir Plahotniuc, a fost implicat ieri într-un accident rutier. Imediat la locul accidentului au venit mai multe echipaje ale poliției, dar și oameni din anturajul lumii criminale. Celălalt șofer implicat în accident a fost imediat încarcerat și riscă să facă ani grei de pușcărie.

Dezvălurile au fost făcute astăzi de liderul Mișcării Antimafie, Sergiu Mocanu, în cadrul unei conferințe de presă.

„Ieri, în jurul orei 9, pe Calea Ieșilor la ieșirea din oraș, a avut loc un accident. Au fost implicate două mașini – un BMW C IY 111 și Ford Tranzit CL AO 555. A fost un accident minor, au fost defectate puțin doar unitățile de transport. La volanul Fordului se afla Munteanu Gheorghe, de 36 ani, originar din satul Pitușca, Călărași. La volanul BMW-ului se afla șeful Direcției Investigații Generale din cadrul Procuraturii Generale președintele Consiliului procurorilor, Garaba Iurie. În rândul procurorilor este cunoscut om apropiat puterii, cu un număr de telefon direct cu mafiotul nr 1 din RM, Plahotniuc. Ca și în cazul omorului din Pădurea Domnească, în urma unei comenzi date, la locul accidentului s-au prezentat mai multe echipaje ale poliției, procurori. Mulți dintre ei semănau cu elemente ale lumii criminale pe care îi conduce Damir, într-o organizație semicriminală a lui Plahotniuc”, a declarat Sergiu Mocanu.

Liderul Mișcării Antimafie afirmă că, în prezent, Gheorghe Munteanu este în custodia Poliției din Buiucani.

„Nicăieri în lume după un accident minor șoferul nu este încarcerat. Acest cetățean, Gheorghe Munteanu, este în pericol și riscă să facă ani grei de pușcărie dacă nu intervenim noi și presa. Versiunea lor oficială este că Munteanu i-ar fi cauzat vătămări corporale și este prelucrat să recunoască. Noi știm că Garaba l-a agresat fizic pe Munteanu imediat după accident. L-a amenințat cu arma și închisoarea. Avem doi martori pe care îi vom lua sub protecție. Vom intra în posesia unei înregistrări video făcute la locul accidentului. În 72 de ore el urmează să fie dus în fața unui judecător de instrucție. Nu exclud că la Morozan, care este cumnatul lui Plahotniuc”, a adăugat Sergiu Mocanu.

Liderul Mișcării Antimafie afirmă că după acest incident s-a procedat exact ca în cazul omorului din Pădurea Domnească.

„Oricine poate să fie implicat în accident. Problema e în modul cum au acționat imediat. Cum au încarcerat acest om simplu care are copii, numai pentru că a avut nefericirea să se întâlnească în stradă cu un procuror, cu acest Garaba. Este un funcționar de rang înalt, dar instituțiile statului până acum păstrează tăcerea despre acest accident”, a mai spus Sergiu Mocanu.

Nici Procuratura Generală, dar nici Ministerul de Interne, nu au comentat deocamdată aceste informații.

sursa: jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri