24.4 C
Chișinău
luni, 27 iunie, 2022

Șeful Consiliului Județean Ialomița, Silvian Ciupercă, ridicat de procurorii DNA

Must read

Comentarii recente

silvian-ciupercaSeful Consiliului Judetean Ialomita, Silvian Ciuperca, a fost ridicat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, transmite B1 TV. Potrivit ultimelor informatii, este vorba despre o ancheta mai veche a procurorilor DNA, in caer seful CJ Ialomita a intervenit la seful ANAF din juidet pentru rezolvarea unor probleme.

Alaturi de presedintele CJ a fost dus la audieri si directorul executiv al Directiei de Achizitii si Patrimoniu din cadrul Consiliului Judetean Ialomita, Cezar Gheorghe Valcan.

Ciuperca este cercetat de DNA pentru interventii la seful Agentiei Finantelor Publice Ialomita pentru rezolvarea problemei falimentului fabricii din Tandarei – SC Ultex SA -, dar si la ANAF nivel central pentru mentinerea in functie a directorului AJFP, precizau surse judiciare in 29 octombrie anul trecut, cand au avut loc perchezitii la sediul CJ Ialomita si Spitalul Judetean.

Sursele mentionate au precizat ca directorul Ultex Tandarei, Vasile Nitescu, i-a solicitat presedintelui CJ Ialomita sa intervina la ANAF pentru a influenta decizia legata de fabrica, aflata in procedura falimentului, in sensul schimbarii avizului negativ cu privire la vanzarea acesteia intr-unul pozitiv.

Aceleasi surse au mentionat ca Silvian Ciuperca, beneficiind de parghiile politice si de o buna relationare cu sefii unor institutii publice, a luat legatura cu seful AJFP Ialomita, Petre Tenea, pentru a sustine interesele Ultex, acesta, la randul sau, solicitandu-i presedintelui CJ sa intervina la nivel central pentru a obtine prelungirea numirii pe functia detinuta.

Potrivit surselor, Silvian Ciuperca, cunoscand ca SC Ultex SA, fiind in procedura falimentului, nu putea in mod legal sa incheie noi contracte de vanzare-cumparare, i-a solicitat directorului fabricii sa incheie, in fals, un contract de sponsorizare (ulei) a unui liceu, cu o data anterioara (antedatat).

Sursa:hotnews.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri