3.2 C
Chișinău
joi, 28 octombrie, 2021

Șefii CFR-ului au devalizat compania pentru patru cauciucuri și o bicicletă

Must read

Comentarii recente

CFRPentru a primi subvenția de la stat, contracte publice și alte beneficii, milionarii firmelor private de cale ferată mituiau reprezentanți ai Ministerului Transportului și ai CFR.
Înalți funcționari publici din Ministerul Transporturilor și angajați ai CFR au favorizat mai multe societăți particulare în schimbul unor mite de tot râsul. Ofereau informații confidențiale din licitații publice către milionari din industria feroviară. În plus, acordau ilegal și contracte.

Prejudiciul adus CFR este de cinci milioane de euro. Rețeaua a fost demascată ieri, atunci când procurorii DNA au făcut percheziții la mai multe sedii de firme, domicilii, CFR și Ministerul Transporturilor. Printre funcționarii vizați de anchetă: Nicolau Costache – fost director al CFR Infrastructură Regională Braşov, Estrella Ștefănescu- şef serviciu în CFR – și Claudiu Octavian Dumitrescu, șeful Direcţiei Feroviare din cadrul Direcţiei Generale Transport şi Infrastructură din Ministerul Transporturilor.

Și-a făcut copiii – „Nași”

Milionarii Iorgu Ganea și Costel Comană, cei care controlează societatea Regiotrans, cel mai mare operator privat de călători pe cale ferată, sunt cercetați în acest dosar. Surse judiciare au explicat că angajații CFR primeau mită pentru favorizarea Regiotrans. Spre exemplu: Estrella Ștefănescu a primit cazare gratuită la pensiunea „Denisa”, deţinută de Iorgu Ganea, în Poiana Braşov, un sejur la Gura Humorului, un card de combustibil plătit de Regiotrans, un set de anvelope de vară, o bicicletă, bani pentru un dar de nuntă, un laptop ,un telefon mobil și revizia la mașina proprietatea personală.

De asemenea, copiii directoarei au fost angajați formal controlori la Regiotrans. Claudiu Dumitrescu a primit 20.000 de euro în pensiunea „Denisa” din Poiana Brașov. În schimbul șpăgii, el a promis, printre altele, intervenții pe lângă Septimiu Buzașu – secretar la Transporturi, și Adrian Roșeanu – director general CFR Călători pentru promovarea intereselor financiare ale firmelor deţinute de milionarii de la Regiotrans.

Sursa: evz.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri