-1.8 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, susține că nu are informații că cineva din instituția ei are probleme de integritate

Must read

Comentarii recente

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, susține că nu are informații că cineva din instituția ei are probleme de integritate.

„Nu știu cine a vorbit despre oameni corupți în PA, dar eu am încredere în colectiv”, a declarat Dragalin la Cutia Neagră, scrie Unimedia.info.

„În ce privește curățarea sistemului, nu am anchete ca să pot preciza. Eu, ca șefă a acestei instituții, nu am instrumente sau pârghii să dau afară oameni cu scopul de a face curățenie în Procuratura Anticorupție. Aceasta este competența Consiliului Superior al Procurorilor, nu a PA.

Am avut persoane care au plecat din instituție, ofițeri și procurori, din motive personale. Și, din ce știu eu, nu pot să spun că acești procurori au avut probleme de integritate.

Deocamdată, nu am informații că cineva din instituția mea are probleme mari de integritate. Lucrez cu colectivul pe care îl avem și vreau să cred că fiecare persoană din instituția noastră este persoană cu integritate și curaj. Dar nu pot garanta, pentru că am patru luni în funcție și nu cunosc fiecare persoană personal.

Nu știu cine până acum a zis că această instituție este plină de oameni corupți, dar eu vă spun din experiența mea. Am o părere foarte bună despre colectivul pe care îl conduc”, a menționat Veronica Dragalin.

Șefa Procuraturii Anticorupție afirmă că legea ce vizează instituția pe care o conduce nu este aplicată în deplinătatea perevderilor, iar aceasta îi știrbește dur din activitate.

Anterior, Veronica Dragalin declara că procurorii moldoveni au condiții mai bune de lucru decât cei din SUA, unde aceștia nu sunt asigurați cu apă, și-o procură ei înșiși, iar cei din Moldova au parte și de cafea.

Dragalin este șefa PA din august. Anterior, aceasta a activat în domeniu în SUA.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri