27.7 C
Chișinău
joi, 11 august, 2022

Șefa MAI: Poliția a expediat în adresa CEC mai multe sesizări privind coruperea la alegerile din Bălți

Must read

Comentarii recente

Pretinse acțiuni de corupere electorală ar fi avut loc în timpul primului tur al alegerilor locale din municipiul Bălți. Ministra de Interne, Ana Revenco, spune că poliția a expediat Comisiei Electorale Centrale mai multe sesizări în acest sens, iar instituția electorală urmează să verifice informațiile furnizate de poliție, anunță IPN.

Ana Revenco a refuzat să ofere detalii privind natura pretinselor ilegalități, menționând că este prerogativa CEC să verifice posibilele încălcări.

„Poliția a expediat în adresa CEC mai multe sesizări, conform prevederilor legale care se referă la activitatea poliției, în materie de corupere a alegătorilor, coruperea scrutinelor electorale. În baza acestor sesizări CEC urma să organizeze verificarea acestor informații”, a spus Ana Revenco în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Ana Revenco spune că, pentru verificarea corectitudinii finanțării partidelor și campaniilor electorale, reprezentanții CEC sunt asistați de reprezentanții mai multor instituții de stat.

„Pentru verificarea unor astfel de informații, Comisia Electorală Centrală a creat un grup de specialiști în care au fost delegate persoane de la mai multe autorități: FISC, SIS, Poliție. Totuși, CEC are prioritate și liderismul în verificarea acestor informații aparține CEC-ului”, a mai spus Ana Revenco.

În timpul primului tur al agerilor locale din Bălți, reprezentanta Partidului Politic „Șor”, Marina Tauber, a obținut 47,9% din voturi.

Tauber este urmată de fostul primar interimar, Nicolai Grigorișin, care a obținut aproape 21% din voturi.

La 5 decembrie la Bălți va fi organizat turul doi de scrutin.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri