-0.6 C
Chișinău
marți, 7 februarie, 2023

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană: Vrem să vedem Republica Moldova devenind mai prosperă, tot mai democratică

Must read

Comentarii recente

Alianța Nord Atlantică dorește să ajute Republica Moldova să devină mai prosperă și mai democratică. Este principalul mesaj transmis, astăzi, de către Secretarul general adjunct al NATO, Ambasadorul Mircea Geoană, într-o conferință la Chișinău pe tema perspectivelor pentru parteneriat și securitate prin cooperare în agenda NATO 2030. În același timp, autoritățile de la Chișinău declară că relațiile de cooperare ale Chișinăului cu Alianța au la bază strict interesul național, transmite Radio Chișinău.

Mircea Geoană a trecut în revistă programele de cooperare bilaterală, subliniind că parteneriatul cu Republica Moldova urmărește consolidarea capacității de a se proteja de toate tipurile de atacuri și riscuri. Totodată, oficialul NATO a reiterat că parteneriatul bilateral este bazat pe respectarea neutralității, iar aliații vor continua să solicite Rusiei să-și retragă trupele din stânga Nistrului. Mircea Geoană.

„Vrem să ajutăm țara dumneavoastră să fie mai protejată, mai puțin amenințată și mai puțin vulnerabilă. Vrem să vedem Republica Moldova devenind mai prosperă, tot mai democratică și tot mai ancorată în lumea de valori pe care le împărtășim. NATO susține pe deplin o Rep. Moldova stabilă și sigură”

Secretarul de Stat în cadrul ministerului de Externe, Vladimir Cuc, a declarat că raporturile de cooperare cu NATO se bazează pe transparență și interes național:

„Cooperarea noastră cu NATO nu este îndreptată împotriva nimănui. Este în interesele Republicii Moldova. Cooperarea noastră cu NATO nu este un lucru ascuns, documentele în baza cărora noi cooperăm sunt deschise și fixează foarte clar obiectele și domeniile de cooperare. Cooperarea decurge în parametrii setați de principiul de neutralitate.”

Republica Moldova dezvoltă relații de cooperare cu NATO de circa trei decenii. Ultimele sondaje realizate de Institutul de Politici Publice de la Chișinău arată că circa 50% dintre respondenți consideră că relațiile Moldovei cu NATO sunt bune și optează pentru amplificarea acestora.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri