-1.8 C
Chișinău
sâmbătă, 28 ianuarie, 2023

Se caută un nou premier. Șeful statului începe negocierile cu partidele.

Must read

Comentarii recente

timoftiNicolae Timofti va discuta, săptămâna aceasta, cu reprezentanții partidelor parlamentare despre identificarea unui candidat pentru funcția de prim-ministru. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al președintelui, Vlad Țurcanu. 

Potrivit lui Țurcanu, toate grupurile parlamentare au acceptat să participe la consultări, urmează doar să fie stabilit un program clar.

Ieri, după întrunirea Consiliului Politic Național  al PLDM, Valeriu Streleț a declarat că liberal-democrații au un singur candidat și acesta este Vlad Filat. „Partidul Liberal Democrat din Moldova solicită excluderea oricăror condiţii ultimative. Dialogul şi compromisul trebuie să fie singurele alternative pentru constituirea unei coaliţii pro-europene de guvernare”, se spune în Declarația Consiliului. Și președintele PLDM i-a chemat pe foștii colegi de alianță la negocieri și i-a mai îndemnat să renunțe la ambiții personale.

Liderul liberal, Mihai Ghimpu, a scris ieri pe blogul său că PL nu va vota categoric pentru candidatura lui Vlad Filat. Mai mult, săptămâna trecută, Ghimpu a declarat de mai multe ori că va cere demisia lui Nicolae Timofti dacă acesta va propune candidatura lui Vlad Filat.

Democrații au spus că sunt gata să înceapă negocierile, dar, de asemenea, fără Filat în fruntea Guvernului.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri