-4.8 C
Chișinău
joi, 9 februarie, 2023

Scrisoarea din închisoare a lui Mihail Saakașvili către georgieni: „Mergeți la vot, astfel încât să nu se piardă niciun vot și, după aceea, trebuie să apărăm împreună rezultatele referendumului”

Must read

Comentarii recente

Fostul președinte al Georgiei, Mihail Saakașvili, care a fost reținut acum o zi la întoarcerea în țară, a scris o scrisoare din închisoare, prin care își îndeamnă susținătorii să meargă la alegerile ce se desfășoară astăzi, 2 octombrie.

„Dragii mei tovarăși și poporul meu georgian. Când am plecat de la Kiev și am venit aici, am știut că, cel mai probabil, voi fi arestat în urma unor sentințe false, pronunțate, la ordinul lui Putin. Nicio țară din lume, cu excepția Rusiei, nu recunoaște acest verdict, dar am venit pentru că, în continuare, cred în țara mea și în fiecare dintre voi.

Vreau să vă rog pe toți să mergeți la vot, astfel încât să nu se piardă niciun vot și, după aceea, trebuie să apărăm împreună rezultatele referendumului. Libertatea mea și, mai important, libertatea Georgiei depinde complet de acțiunile voastre. De asta depinde și sprijinul internațional. Vă rugăm să nu ezitați și să credeți că victoria noastră este în mâinile noastre”, se arată în scrisoarea lui Mihail Saakașvili.

Amintim că, fostul preşedinte al Georgiei, Mihail Saakașvili, a fost arestat în seara zilei de 1 octombrie. Anunțul a fost făcut de premierul Georgiei, Irakli Garibașvili, prin intermediul unui briefing de presă, scrie Jam News. 

Mihail Saakașvili care are o condamnare definitivă în țara sa natală a anunțat în această dimineață, 1 octombrie, că a ajuns în Georgia. În acest week-end urmează a avea loc alegeri anticipate după ce precedentul scrutin a fost contestat dur de opoziție.

Fostul președinte al Georgiei s-a aflat de mai mulți ani în exil, deținând mai multe funcții de conducere în Ucraina. Mihail Saakașvili a părăsit țara sa natală după ce a fost condamnat în lipsă pe 4 capete de acuzare. Actualul Guvern de la Tbilisi a anunțat că în cazul în care Saakașvili revine, el va fi arestat imediat și pus să-și ispășească pedeapsa.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri