0.5 C
Chișinău
miercuri, 26 ianuarie, 2022

Scrisoare deschisa: Românii din Timoc cer deputatilor cetatenia română

Must read

Comentarii recente

timoc romaniUn grup de lideri ai comunității românești din Valea Timocului s-au hotărât să trimită o scrisoare deschisă deputaților români pentru a le cere să adopte proiectul de lege privind modificarea Legii Cetățeniei, astfel încât și ei să poată dobândi cetățenia română și, în acest fel, să nu mai fie nevoiți să se simtă părăsiți și dezbinați.

Scrisoarea deschisă, redactată și semnată, la masa rotundă organizată la Centrul Cultural Românesc din Kladovo, cu ocazia sărbătoririi Zilei Limbii Române, face trimitere la singura variantă viabilă care mai există acum în dezbaterea Camerei Deputaților, în calitate de cameră decizională, a unui proiect legislativ de modificare a Legii Cetățeniei, proiectul inițiat de Viorel Badea și Eugen Tomac și care a trecut de Senat, prin aprobare tacită. „Nu uitați nicio clipă faptul că, în timp ce Legea Cetățeniei pe care o are la acest moment România nu ne permite sub nicio formă să putem dobândi cetățenia română, în statele din jurul nostru se dobândește mult mai ușor cetățenia.

Bulgaria și Ungaria sunt doar două exemple de bune practici, aici dobândirea cetățeniei de către etnicii bulgari sau maghiari aflați în comunitățile din alte țări este mult mai ușoară. Bunăoară, Serbia acordă cu multă ușurință cetățenia sârbă etnicilor sârbi din România și din alte state în care sârbii trăiesc în comunități etnice compacte. De ce la ei se poate și la noi nu? Dacă dumneavoastră veți avea voința politică necesară și dacă veți fi cu sufletul și cu inima și alături de noi, Legea Cetățeniei poate fi modificată foarte simplu”, se arată, printre altele, în scrisoarea adresată președintelui Camerei Deputaților și tuturor deputaților români.

Semnatarii scrisorii deschise către deputații români, spun că așteaptă un răspuns clar de la parlamentarii români, la doleanțele cuprinse în documentul semnat la Kladovo.

Sursa: jurnalromanesc.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri