buricul targuluiDragă Dorin,

Vin cu această adresare către tine pentru că nu am ocazia să te întâlnesc în emisiunile de dezbateri, de la care erai nelipsit cândva şi nici nu îmi răspunzi la comentariile şi mesajele pe Facebook. Sper că vei afla de ea prin intermediul presei, aşa cum faci tu de obicei când eşti impus să recunoşti că ştii ceva ce nu îţi convine.

Dragă Dorin,

Prin intermediul acestei scrisori, vreau să îţi spun că eu cred că tu eşti un fricos şi un laş. Acum, în aceste zile, se confirmă faptul că Dorin Chirtoacă, marele politician al politicii moldoveneşti, marele Primar al capitalei europene nu este decât un laş jalnic, un fricos care se ascunde după fusta lui Mihai Ghimpu şi pantalonii lui Vlad Plahotniuc.

În loc sa ieşi şi să răspunzi în faţa cetăţenilor oraşului pe care îl conduci, în loc să lupţi într-o campanie de referendum şi să învingi prin dezbateri şi întâlniri cu cetăţenii, aşa cum a făcut-o cândva Traian Băsescu, tu umbli cu recursuri şi recuzări în instanţe şi te milogeşti la sediul PD ca să fie schimbat completul de judecători sau măcar sa se mai tragă de timp, ca noi să nu reuşim să colectăm semnăturile în termenul necesar pentru organizarea acestuia la 30 octombrie.

Dragă Dorin,

chirtoaca programAcum se confirmă că imaginea ta de mare lider politic cu care ai amăgit cândva tineretul, inclusiv şi pe mine, nu era decât o mască. O mască după care se ascundea şi se mai ascunde încă un tânăr complexat şi atât de frustrat încât a decis că poate conduce un municipiu de aproape 1 milion de oameni, fără a avea nici experienţă de muncă, nici practică de viaţă şi nici cunoştinţe în domeniu.

Din acest motiv Dorine, vreau să recunosc public că îmi pare rău pentru fiecare zi pierdută în cele 5 campanii electorale, când împreună cu sute şi mii de alţi tineri, rupeam ghetele prin satele Moldovei ca să te aducem pe tine în fruntea capitalei şi a ţării.

Îmi pare rău pentru miile de tineri dezamăgiţi definitiv în politică din cauza ta. Tineri care au crezut în tine şi în noua generaţie de politicieni. Tineri care au plecat din partid şi din viaţa politică cu o tristeţe în ochi şi o mare dezamăgire în suflet.

Dar cel mai mult îmi pare rău că noi toţi ţi-am încredinţat oraşul Chişinău. Oraşul în care trebuia să renască elita intelectuală a Moldovei, dar care a devenit un mare coşmar pentru tinerii inteligenţi şi cu perspectivă. În 9 ani de administrare a acestui oraş ai făcut tot posibilul ca ei să plece de aici.

Ai ruinat definitiv spaţiile publice şi infrastructura pietonală, ca tinerii părinţi să nu îşi mai poată plimba copii cu căruciorul prin oraş.

Ai permis degradarea şi defrişarea zonelor verzi şi demolarea centrului istoric, pentru ca prietenii tăi de partid să îşi poată dezvolta afacerile imobiliare.

Ai compromis toate proiectele de dezvoltare urbană de la Lacul Valea Morilor până la strada pietonală şi de la reparaţia străzilor din oraş până la programul „Prima Casă”.

Ai degradat şi, pe alocuri, falimentat marile întreprinderi municipale care puteau aduce bani în bugetul acestui oraş: Parcul Urban de Autobuze, RTEC, Edilitate, Exdrupo, Semafor Service, Ziarul municipal „Capitala”.

Ai permis înghiţirea aparatului Primăriei de către caracatiţa corupţiei condusă din biroul unchiului şi şefului de partid Mihai Ghimpu şi ai compromis definitiv Primăria în ochii cetăţenilor.

Ai permis înstrăinarea patrimoniului municipal: terenuri, clădiri, încăperi, parcuri, lacuri au încăput pe mâna clientelei de partid şi a familiei.

Ai alungat definitiv din primărie transparenţa, participativitatea cetăţenilor şi colaborarea cu societatea civilă.

Ai transformat Primăria Chişinău în cea mai corupă, ineficientă şi incompetentă instituţie publică din Republica Moldova şi ascunzi toată această mizerie după perdeaua de fum a „capitalei europene”, concept pe care l-ai compromis definitiv în ochii chişinăuienilor, aşa cum întreg partidul vostru a compromis conceptul de „liberalism” în ochii moldovenilor.

chirtoaca 1Ştii ce, Dorin, o să îţi spun un lucru pe care îl ştie întreg Partidul Liberal. Toţi în afară de tine. Ultimele două scrutine tu nici măcar nu le-ai câştigat. În 2011 te-au ajutat colegii credincioşi falsificând buletine pe la Durleşti şi Râşcani iar în 2015 colegii de alianţă „democratică” ţi-au desenat nişte voturi, ca să salveze „cursul european”. Iar toată campania ta s-a construit nu pe succesele şi meritele de la Primărie, ci pe frica pe care aţi băgat-o în oameni că „vine Putin”.

Şi acum, când noi, cei nemulţumiţi, dezamăgiţi, supăraţi, obijduiţi şi necăjiţi de tot ce faci tu cu acest oraş, ne-am revendicat dreptul nostru cetăţenesc de a organiza un referendum local, tu vii şi spui că înregistrarea unui grup de iniţiativă de către judecată este ilegală şi nefondată?

Când noi încercăm să supunem unui vot democratic de blam toată activitatea ta şi a echipei tale în oraş, tu vii şi ne spui că nu avem dreptul?

Când noi vrem să organizăm referendumul în ziua alegerilor prezidenţiale ca să economisim bani, tu faci tot posibilul să nu ne încadrăm în termeni şi să îl organizăm la primăvară, separat?

Când ştii că Apelul nu va accepta recursul tău pentru că e nefondat şi neargumentat, ceri recuzarea judecătorului şi mergi la sediul PD să ceri un alt complet de judecători?

Cum se numeşte aşa comportament Dorine? Cine eşti tu după asta?

Dacă ai avea măcar pic de respect de sine şi măcar un strop de bărbăţie, ai accepta acest referendum şi ai ieşi să răspunzi pentru propriile decizii. Însă se pare că nu au mai rămas bărbaţi politicieni în Partidul Liberal. Aşa se întâmplă când banul înlocuieşte onoarea şi demnitatea.

Să ştii, dragă Dorin, că timpurile vor trece, lucrurile se vor schimba, umbrelele vor dispărea cum au şi apărut şi va veni o vreme când va trebui să răspunzi pentru tot, în faţa oamenilor şi în faţa lui Dumnezeu.

Succes şi putere îţi doresc. Pentru că trebuie să ai mare putere ca să te stăpâneşti să nu spargi oglinda când te uiţi în ea.

(54 accesari)