22.2 C
Chișinău
marți, 24 mai, 2022

Scandal la biserica din Peticeni: Enoriaşii spun că sunt terorizaţi de Mitropolia Moldovei

Must read

Comentarii recente

enoriasiZeci de enoriaşi din localitatea Peticeni, raionul Călăraşi sunt supăraţi foc pe Mitropolia Moldovei. Oamenii spun că nu mai au linişte, după ce acum câteva luni biserica pe care o frecventează a trecut în subordinea mitropoliei Basarabiei, iar din această cauză ar fi terorizaţi de protoiereul de Călăraşi.

Scandalul a început încă acum câteva luni, când credincioşii din Peticeni s-au trezit într-o bună zi fără duhovnic. Oamenii spun că fostul paroh nu ar fi făcut nicio investiţie în biserică din banii pe care, susţin ei, i-a adunat în ultimii 9 ani şi ar fi dispărut peste noapte.

La scurt timp, în localitate a venit să slujească un alt preot. Doar că noul duhovnic, numit în funcţie de Mitropolia Moldovei, a consultat mai mulţi enoriaşi şi a decis să treacă biserica din sat în subordinea Mitropoliei Basarabiei.

Oamenii spun că, de atunci, nu mai au linişte şi că ar fi terorizaţi de protoiereul de Călăraşi Grigore Dodon, dar şi de alţi duhovnici, care se supun Mitropoliei Moldovei.

Pe protoiereul de Călăraşi, Grigore Dodon, nu l-am găsit astăzi acasă pentru a ne oferi comentarii. Contactat telefonic, slujitorul Domnului ne-a spus să revenim mai târziu, însă ulterior nu a mai răspuns la telefon.

În schimb, Preasfinţitul Petru, episcopul de Ungheni şi Nisporeni, neagă toate acuzaţiile şi spune că protoiereul a reacţionat aşa cum o cere regula bisericească.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri