22.2 C
Chișinău
joi, 18 august, 2022

Scandal în jurul PD: Mai mulţi oameni indicaţi în rapoartele financiare depuse la CEC nu ar fi ştiut că sunt sponsori ai partidului

Must read

Comentarii recente

plahotniuc 12Mai mulţi oameni indicaţi că ar fi donat bani pentru PD nu ştiau că sunt sponsori ai partidului de guvernare. Totul s-ar fi aflat când inspectorii fiscali au depistat că sumele indicate că ar fi fost donate de aceste persoane sunt mult mai mici decât veniturile lor oficiale. Informaţia a fost lansată de vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari.
 
„Vă amintiţi care a fost bugetul oficial al Partidului Democrat în ultimul an? 52 de milioane de lei. Omit din ecuaţie faptul că această sumă este egală cu aproximativ 40 de mii de pensii medii în ţara noastră. În partid au apărut probleme cu sponsorii formali. Pe hârtie ei sunt foarte mulţi. După primirea raportului oficial al Partidului Democrat, Comisia Electorală Centrală a transmis informaţia despre aceşti „sponsori“ la inspectoratele fiscale raionale”, a declarat Alexandru Slusari.

„Mulţi dintre ei au venituri oficiale mult mai mici decât sumele donate pentru partidul„stabilităţii moldoveneşti”. Inspecţia fiscală a avut întrebări rezonabile către aceşti „sponsori“. De asemenea, s-a stabilit că mulţi dintre „pilonii financiari” ai partidului de guvernare nici măcar nu ştiau despre contribuţia lor la finanţarea PD. În raioane au început scandaluri, iar de la centru se aşteaptă strigătul ameninţător al coordonatorului-şef în adresa şefului Fiscului”, a adăugat Alexandru Slusari.

Reprezentanţii PD nu au comentat deocamdată aceste informaţii.

Rapoartele financiare publicate pe site-ul Comisiei Electorale Centrale arată că, în 2016, PD a cheltuit cei mai mulţi bani pentru presă şi materiale promoţionale. Promovarea în mass-media a costat formaţiunea peste 40 de milioane de lei, în condiţiile în care bugetul anual a constituit aproape 54 de milioane. În raport nu sunt menţionate instituţiile de presă la care au ajuns milioanele PD.

Cert este că la alegerile prezidenţiale din 2016, jumătate din cele 15 milioane de lei cheltuite în campanie a ajuns în bugetul holdingului controlat de Vladimir Plahotniuc.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri