6.2 C
Chișinău
vineri, 24 martie, 2023

SBU a confiscat în Cernăuţi 1,5 kilograme de material radioactiv. Acesta ar proveni din Transnistria şi ar fi urmat să servească la fabricarea unei bombe.

Must read

Comentarii recente

http://photo.unian.netServiciul ucrainean de securitate (SBU) a reţinut, pe 30 aprilie, în regiunea Cernăuţi, nouă persoane ce transportau 1,5 kilograme de material radioactiv, ce ar putea conţine uraniu 235, provenind din Transnistria, a anunţat luni Ministerul de Interne al Ucrainei într-un comunicat.

KGB-ul transnistrean respinge acuzaţiile SBU privind transportarea de material radioactiv în Ucraina

KGB-ul transnistrean a dezminţit informaţiile prezentate luni de către Serviciul ucrainean de Securitate (SBU), potrivit cărora materialul radioactiv confiscat pe 30 aprilie în Cernăuţi ar proveni din Transnistria, potrivit site-ului oficial www.kgb-pmr.com.

Serviciul de securitate de la Tiraspol insistă, pe site, asupra faptului că în Transnistria nu există substanţe radioative şi acuză SBU că „dezinformează intenţionat opinia publică”.

„KGB-ul îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu provocările din partea autorităţilor de la Kiev şi le recomandă acestora să se abţină de la insinuări care dezinformeză intenţionat opinia publică”, afirmă Serviciul de securitate transnistrean, citat într-un comunicat.

Autorităţile de la Tiraspol au negat, de asemenea, că ar pregăti un atac militar împotriva Ucrainei şi că cetăţeni din regiunea transnistreană ar participa la activităţi care destabilizează situaţia din acest stat.

Potrivit comunicatului, persoanele reţinute sunt cetăţeni ai Ucrainei şi ai Rusiei.

Ministerul ucrainean informează că materialul radioactiv, ascuns într-un container artizanal, era transportat din regiunea transnistreană cu ajutorul unui automobil cu numere de înmatriculare străine.

SBU presupune că „gruparea infracţională”, reţinută la Cernăuţi, avea scopul de a realiza o „bombă murdară”, pentru a o folosi în timpul unor manifestaţii din sud-estul Ucrainei, ceea ce ar destabiliza situaţia social-politică din ţară, relatează agenţia Interfax.

sursa: mediafax.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri