-1.7 C
Chișinău
duminică, 29 ianuarie, 2023

Sărbătoare în familia regală. Soțul Elizabetei a II-a împlinește 92 de ani

Must read

Comentarii recente

philip-and-the-queen_64528300Soțul Reginei Elizabeta a II-a a Marii Britanii, prințul Philip a ajuns la vîrsta de 92 de ani. Omagiatul va sărbători înaintata aniversare la spital, întrucît acesta a suferit recent o operație la abdomen, iar acum se află în convalescență.

Născut pe 10 iunie 1921 pe insula Corfu din Grecia, Prinţul Philip este fiul Prinţului Andreas al Greciei şi Danemarcei şi al Prinţesei Alice. Încă din copilărie, actualul Duce de Edinburgh a fost prieten cu Regele Mihai al României.

La vârsta de 17 ani a început studiile în Marea Britanie, iar în 1939 a devenit membru al Marinei Regale. În acelaşi an a întâlnit-o pe Prinţesa Elisabeta, care avea să-i devină soţie în noiembrie 1947.

Soţul reginei este cel mai longeviv prinţ consort din istoria Marii Britanii. Prinţul Philip i-a fost alături reginei în toţi cei 61 de ani de domnie şi a participat la întâlniri oficiale şi la evenimente mondene.El este foarte popular în rândul britanicilor, care îi iartă în permanenţă gafele pe care acesta le mai face la manifestările publice.

 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri