22.2 C
Chișinău
luni, 15 august, 2022

Saakaşvili, despre cei doi oligarhi care „nu se simt confortabil în Europa”: „Poroşenko vrea să obţină în Ucraina ceea ce a obţinut Plahotniuc în RM – control asupra presei, puterii şi businessului”

Must read

Comentarii recente

Liderul PD, oligarhul ​Vladimir Plahotniuc, şi preşedintele ucrainean Petro Proşenko lucrează împreună şi în timp ce se declară antiruşi, cei doi colaborează minunat cu partenerii lor de la Moscova, ambii având aceleaşi scopuri. Şi asta pentru că ambii sunt din acelaşi aluat ca oligarhii lui Putin şi nu se simt confortabil în Europa, ci în aşa-zisa „lume rusească”.

Declaraţiile îi aparţin fostului preşedinte al Georgiei, Mihail Saakaşvili, care afirmă că Poroşenko vrea să obţină în Ucraina ceea ce a obţinut Plahotniuc în Moldova – controlul asupra presei, a instituţiilor de stat şi a mediului de afaceri.

„În Moldova există puterea unui oligarh care decide tot. Pentru Poroşenko, Plahotniuc este un exemplu de urmat, fiindcă el vrea să facă acelaşi lucru în Ucraina – să controleze toată puterea, mass-media şi mediul de afaceri”, a declarat Saakaşvili, la TV8. Fostul preşedinte al Georgiei şi fostul guvernator al regiunii Odessa a adăugat că „oligarhii sunt peste tot la fel, ei mereu se înţeleg”.

Saakaşvili a mai menţionat că este necesară o luptă comună împotriva oligarhilor care deţin procuraturi, organe judiciare şi majorităţi parlamentare.

„Eu lupt cu toţi oligarhii din spaţiul post-sovietic. Mie îmi e indiferent că acest oligarh se numeşte Plahotniuc, Ivanişvili sau Ahmetov. Oligarhii sunt peste tot la fel, ei mereu se înţeleg. Trebuie să terminăm cu toţi oligarhii din spaţiul post-sovietic şi asta se va întâmpla neapărat. Eu cred că acest val va începe cu Ucraina, dar va cuprinde şi celelalte ţări. De ce eu mă lupt în Ucraina – fiindcă cred că pentru Georgia este foarte important ceea ce se întâmplă în Ucraina, iar pentru Moldova este crucial ce se va întâmpla în Ucraina”, a punctat Saakaşvili.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

 1. ȘI TOTUȘI, CINE SPUNE MINCIUNI?

  Atunci când oligarhul Plahotniuc a fost încolțit de opinia publică, că are două nume, adică Plahotniuc și Ulinici, dumnealui spuse-se, că și-a luat al doilea nume, fiindcă copiii lui studiază în România și că acolo o să le fie mai comod cu numele Ulinici, decât cu controversatul nume Plahotniuc. Deci oligarhul și-a luat al doilea nume numai de dragul copiilor. Mă rog, ce nu faci de dragul copiilor. Eu cred, că totuși copii oligarhului învățau la timpul respectiv în România în limba română, că nu i-a dus în România să învețe acolo în limba rusă!

  Zilele trecute moșneagul schzofrenic „ivancelgroaznic” cu unul din numeroasele sale „name”-uri și cu nelipsita lui încredere schizofrenică posta, cum că copii oligarhului nu cunosc limba română, că toată încăierarea în parlament pentru
  schimbarea în constituție a sintagmei „limba moldovenească” cu sintagma „limba română” n-are nici o șansă și că nu-i decât o cacealma ordinară a pârțului oligarh, urmărind interesele lui politicianiste.

  Cine totuși spune minciuni? Pârțul oligarh Plahotniuc, care spunea că copii lui au studiat în România și deci cunosc limba romănă sau moșneagul septuagenar schizofrenic „ivancelgroaznic”, care afirmă cu nonșalanță, că Timka și Keșa nu cunosc limba română. Vreau pentru orice întâmplare să precizezi, că aceste nume stranii pentru urechile românilot, „Timka” și „Keșa” nu sunt nume de pisici, dar sunt diminutivele moștenitorilor pârțului oligarh Plahotniuc-Ulinici, Timofei și Inokentii.

  Punâd alături acesta două personage contoversate la fel de minciunoase, pe de o parte pârțul oligarh Plahotnic, renumit pentru matrapazlâcurile sale, pe de alta, moșneagul septuagenar schizofrenic „ivancelgroaznic”, care demult a căzut în marasmă și nu se știe, dacă mai este în stare să-și respecte igiena proprie este foarte greu de spus, care în cazul concret, care se referă la cunoașterea limbii române de „otprâskurilor” pârțului Plahotniuc are dreptate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri