-0 C
Chișinău
joi, 1 decembrie, 2022

Să fie el cel mai înfricoşător om de pe pământ? De cine ascultă Vladimir Putin

Must read

Comentarii recente

139884541260cb4795 (1)Deşi mulţi ar crede că preşedintele Rusiei este cea mai periculoasă persoană de pe Planetă, lucrurile nu stau chiar aşa! În spatele său, se află puterea unui bărbat care pare să îi facă pe toţi să tremure.

Putin este, cu siguranţă, unul dintre cei mai influenţi oameni din lume, însă jocurile dure sunt făcute de altcineva. Este vorba despre o „echipă” întreagă de oameni foarte bogaţi! Unul dintre ei, poate cel mai temut, este Igor Sechin,directorul general al Rosneft. Sechin, la fel ca şi omul pe care îl sprijină în orice condiţie, a fost agent KGB, fiind denumit de analişti şi de oamenii politici „Darth Vader” al Rusiei, sau „cel mai înfricoşător om de pe Planetă”, din cauza trecutului său, conform „The Guardian”.

Jurnaliştii britanici spun că acesta nu are niciun fel de scrupule şi că este în stare să calce peste cadavre pentru a-şi îndeplini scopurile. „Omul din spatele lui Putin” se „bucură” de această reputaţie şi din cauza implicării în scandalul în urma căruia Mihail Hodorkovski, rivalul de moarte al preşedintelui rus, a ajuns la închisoare.

Un opozant al preşedintelui, Vladimir Milov, scria în ziarul „Time”: „Informal, Sechin conduce o facţiune a Kremlinului cunoscută sub numele de Siloviki sau „Oamenii Forţei”, grup format din foşti agenţi de securitate, grup care are o influenţă foarte mare asupra clasei politice şi nimeni nu poate egala apetitul pentru control al lui”.

Igor Sechin este directorul general al Rosneft, una dintre cele mai mari companii de stat din lume în domeniul petrolier. Este un admirator al figurilor socialiste precum liderul cubanez Fidel Castro, fostul lider venezuelean Hugo Chavez şi revoluţionarul marxist argentinian Che Guevara, potrivit lui Victor Mashendzhinov, care a fost coleg cu acesta în facultate. În tinereţe, Sechin a participat alături de luptătorii cubanezi în conflictele Războiului Rece din Angola şi Mozambic.

sursa: observator.tv

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri