30.2 C
Chișinău
luni, 27 iunie, 2022

S. Manservisi: Moldova, lider categoric în cadrul Parteneriatului Estic

Must read

Comentarii recente

manservisi-square_2Europenii nu caută să examineze documentele, ci rezultatele reformelor implementate. Chiar și așa, șeful Directoratului pentru Afaceri Interne din cadrul Comisiei Europene a declarat astăzi la Chișinău că nu sînt probleme cu Republica Moldova,  fiind lider incontestabil în cadrul Parteneriatului în ceea ce privește implementarea reformelor.

 „ Am fost impresionat o dată în plus de angajamentul demonstrat de R. Moldova şi de rezultatele pe care le-a obţinut în implementarea acelor condiţionalităţi incluse în procesul de liberalizare a regimului de vize, inclusiv implementarea reformelor. Acest lucru reiterează încă o dată agenda naţională de reforme, un proces pentru cetăţenii moldoveni, care îi va ajuta să beneficieze de regim liberalizat de vize”, a constatat Stefano Manservisi.

Totodată, a menționat că locuitorii din stânga Nistrului trebuie să cunoască că regimul liberalizat de vize este prevăzut, inclusiv pentru ei. Cu acest mesaj, șeful delegației europene va merge la Tiraspol.

Directorul pentru Afaceri Interne din cadrul Comisiei Europene a informat că al cincilea raport privind rezultatele obţinute de Republica Moldova în vederea îndeplinirii condiţionalităţilor pentru liberalizarea regimului de vize cu UE va fi prezentat către începutul lunii noiembrie, pentru a putea fi utilizat şi la Summitul de la Vilnius.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri