35.3 C
Chișinău
joi, 30 iunie, 2022

S-a votat raportul privind abolirea vizelor pentru moldoveni

Must read

Comentarii recente

us_visa1_640x480_25589400Astăzi Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) a votat Raportul privind abolirea regimului de vize pentru Republica Moldova. Propunerea va fi transmisă Parlamentului European pentru a fi adoptată în cadrul şedinţei plenare de la sfîrșitul acestei luni, iar decizia finală se va lua pînă în mai 2014.

Raportul susține propunerea Comisiei Europene de eliminare a vizelor pentru călătoriile de scurtă durată, pentru o perioadă de şedere până la 90 de zile pe parcursul a 6 luni, în spaţiul Schengen. De aceste facilități vor beneficia doar cetăţenii Republicii Moldova, posesori ai paşaportului biometric.

Menţionăm că regimul liberalizat de vize nu presupune dreptul moldovenilor de a se angaja sau de a obține cetățenia altui stat.

Anterior, Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso declara că Republica Moldova a respectat condiţiile Planului de Acţiune privind Liberalizarea Vizelor, iar raportorul Parlamentului European în domeniul liberalizării regimului de vize pentru ţara noastră a anunţat că din luna iulie, cetăţenii moldoveni vor merge liber în Europa.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri