-1.8 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

S-a dublat tariful la energia electrică, furnizată de Energocom: Majorarea nu-i va afecta, deocamdată, pe consumătorii casnici și non-casnici

Must read

Comentarii recente

Agenția Națională pentru Reglementare în Enrgetică a aprobat astăzi prețul provizoriu pentru energia electrică furnizată de furnizorul central de energie electrică S.A. „Energocom” în cuantum de 2,42 lei/kWh (fără TVA), cu 1,19 lei/kWh mai mult decât prețul în vigoare. Această majorare nu-i va afecta, deocamdată, pe consumătorii casnici și non-casnici.

„Ținând cont de faptul că prețul provizoriu reglementat pentru furnizarea gazelor naturale de către SA „Moldovagaz” s-a majorat esențial, neajustarea imperativă a prețurilor și tarifelor ar fi dus inevitabil la imposibilitatea titularilor de licență de a-și onora obligațiunile de plată curente pentru gazele naturale consumate.

De asemenea, în baza informației prezentate de S.A. „Energocom” și aplicării prevederilor Metodologiei de calculare, aprobare și aplicare a prețurilor reglementate pentru energia electrică furnizată de furnizorul central de energie electrică, precum și urmare a analizei volumelor prognozate a energiei electrice produse de centralele electrice eligibile care produc din surse regenerabile de energie, precum și energiei electrice produse de centralele electrice de termoficare urbane, Consiliul de Administrație al ANRE a aprobat prețul provizoriu pentru energia electrică furnizată de furnizorul central de energie electrică S.A. „Energocom” în cuantum de 2,42 lei/kWh (fără TVA), cu 1,19 lei/kWh mai mult decât prețul în vigoare.

În final, este de menționat, că tarifele pentru energia electrică furnizată consumatorilor casnici și non-casnici nu s-au schimbat, respectiv continuă a fi aplicate tarifele aprobate anterior de către ANRE în baza Hotărârii sale din 26 ianuarie 2021. Astfel, pentru consumatorii casnici deserviți de Î.C.S. ,,Premier Energy” SRL tariful continuă a fi de 1,51 lei/kwh, iar pentru cei deserviți de S.A. ,,FEE-Nord” tariful este de 2,04 lei/kWh”, arată comunicatul emis de ANRE.

Tot la ședința de azi, ANRE a aprobat ajustarea extraordinară a prețului la energia electrică provizoriu și tariful la energia electrică livrată consumatorilor de către SA Termoelectrica. Hotărârea va fi aplicată de la 1 noiembrie 2021.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri