18 C
Chișinău
joi, 26 mai, 2022

Rușii susțin că nu au existat victime pe nava „Moskva” scufundată, dar au organizat vineri o ceremonie de adio la Sevastopol

Must read

Comentarii recente

La Sevastopol, oraș din Crimeea anexată de Rusia, a avut loc vineri o ceremonie de adio pentru crucișătorul „Moskva”, care s-a scufundat în Marea Neagră cu o zi înainte, în timp ce se îndrepta spre acest port ca să fie reparat după ce la bordul său au avut loc explozii. La ceremonie au participat veterani ai Marinei ruse și un preot. O panglică cu inscripția „Pentru navă și marinari” a fost atârnată de una dintre coroanele funerare, în condițiile în care Moscova susține că nu au fost victime și că toți marinarii au fost salvați, relatează serviciul în limba rusă al BBC, care publică și fotografii atribuite agenției oficiale TASS.

Moscova susține că exploziile de muniție de la bordul navei „Moskva” au survenit în urma unui incendiu, dar toți marinarii au fost evacuați în siguranță înainte ca vasul să se scufunde, în timp ce era tractat spre Sevastopol, în condiții de furtună.

Kievul afirmă că, în realitate, nava-amiral a marinei ruse a fost lovită de două rachete ucrainene Neptun, concluzie la care au ajuns și oficialii americani.

Ministerul rus al Apărării a declarat că echipajul crucișătorului scufundat a fost evacuat, dar nu a precizat câte persoane se aflau la bord. Partea ucraineană susține că echipajul navei „Moskva” nu a putut fi, de fapt, evacuat, tocmai din cauza furtunii. 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri