24.4 C
Chișinău
luni, 27 iunie, 2022

Rușii au luat 265 de prizonieri la Azovstal, Duma de Stat vrea să interzică schimbul cu Ucraina

Must read

Comentarii recente

Rusia a declarat marți că 265 de soldați ucraineni care se adăposteau în uzina Azovstal din Mariupol „s-au predat”, contrazicând relatarea Kievului potrivit căreia soldații evacuați vor fi salvați într-un schimb de prizonieri.

„Predarea luptătorilor din unitatea naționalistă Azov și a militarilor ucraineni blocați în uzina Azovstal din Mariupol a început ieri”, a declarat Ministerul rus al Apărării într-un briefing zilnic, potrivit The Moscow Times.

Rusia a anunțat că 265 de luptători, dintre care 51 au fost grav răniți, „au depus armele”.

Cei care au nevoie de asistență medicală au fost trimiși la un spital din orașul Novoazovsk, care este controlat de separatiștii pro-ruși.

Ministerul Apărării al Ucrainei a declarat luni că luptătorii au fost evacuați prin coridoare umanitare în zonele aflate sub controlul separatiștilor ruși și susținuți de Moscova și  că o nouă „procedură de schimb” va avea loc mai târziu.

La scurt timp după declarația Ministerului rus al Apărării, președintele Camerei inferioare a parlamentului rus, a ordonat parlamentarilor să elaboreze un ordin permanent care să interzică schimbul de luptători Azovstal cu prizonierii de război ruși.

„Infractorii naziști nu ar trebui să fie supuși schimburilor. Sunt criminali de război și trebuie să facem totul pentru a-i aduce în fața justiției”, a declarat purtătorul de cuvânt al Dumei de Stat, Viacheslav Volodin.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri