-1.8 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

Rusia, un nou număr fără precedent de decese asociate COVID: Peste 1.000 de morți, într-o singură zi

Must read

Comentarii recente

Rusia a raportat sâmbătă pentru prima dată de la începutul pandemiei un bilanţ de peste 1.000 de decese în precedentele 24 de ore la persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, pe fondul stagnării campaniei de vaccinare, transmit Reuters şi AFP, citând surse oficiale.

Cele 1.002 decese anunţate sâmbătă ridică numărul total al victimelor pandemiei în Rusia la 222.315. Un record a înregistrat şi numărul de cazuri de infectare confirmate în ultimele 24 de ore, 33.208.

Bilanţul total al infectărilor cu coronavirus a ajuns astfel la aproape 8 milioane, mai precis 7.958.384, conform datelor oficiale. În Rusia, ţara cea mai îndoliată din Europa, autorităţile sunt acuzate că minimalizează amploarea epidemiei.

Institutul de statistică Rosstat, care lucrează cu o definiţie mai largă a morţilor cauzate de COVID-19, a raportat un număr de peste 400.000 de decese.

Aceste creşteri record survin în contextul în care doar 31% dintre ruşi sunt complet vaccinaţi, conform datelor de sâmbătă de pe site-ul specializat Gogov.

Virusul se răspândeşte pe fondul unor restricţii sanitare guvernamentale limitate, chiar dacă mai multe regiuni au reintrodus obligaţia prezentării unui cod QR pentru accesul în locuri publice.

Kremlinul, preocupat să protejeze economia, a refuzat să instituie restricţii semnificative la scară naţională, în acelaşi timp apreciind ca ‘inadmisibilă’ rata scăzută de vaccinare împotriva COVID-19.

‘Misiunea noastră principală este să găsim echilibrul corect între a întrerupe lanţurile de contaminare şi a menţine condiţiile pentru a permite economiei să funcţioneze şi oamenilor să continue să câştige bani’, a declarat luni purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov.

Ruşii se confruntă din 2014 cu o scădere a nivelului de trai, care a tras în jos popularitatea autorităţilor.

Tot în această săptămână, Kremlinul a dat asigurări că sistemul medical este capabil să primească numărul în creştere de bolnavi.

Rusia a dobândit experienţă de la debutul pandemiei şi ‘toată infrastructura medicală este mobilizată’, a declarat joi Peskov. ‘Astăzi există mai multe tehnologii de tratament, mai multă monitorizare medicală şi capacităţi de infrastructură’, a spus el.

Ministrul sănătăţii, Mihail Muraşko, a atribuit situaţia epidemică actuală ‘în primul rând comportamentului populaţiei şi vaccinării’ insuficiente deşi în Rusia există mai multe vaccinuri produse în ţară.

Pe lângă rata mică de vaccinare, propagarea virusului este facilitată şi de gradul scăzut de respectare a altor măsuri de protecţie.
Potrivit unor sondaje independente, mai mult de jumătate dintre ruşi nu intenţionează să se vaccineze.

www.agerpres.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri