24.4 C
Chișinău
marți, 28 iunie, 2022

Rusia, pregătită să reia negocierile cu Ucraina

Must read

Comentarii recente

Negociatorul rus Vladimir Medinski a declarat că Rusia este pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina şi a dat asigurări că acestea au fost suspendate din cauza Kievului, relatează duminică AFP, preluată de Agerpres.

„Suntem gata să continuăm dialogul”, a afirmat Vladimir Medinski, consilier al Kremlinului responsabil de negocierile cu Kievul, într-un interviu acordat televiziunii din Belarus.

„Îngheţarea discuţiilor a fost în întregime o iniţiativă a Ucrainei”, a susținut el, adăugând că „mingea este în terenul” ucrainenilor. „Rusia nu a refuzat niciodată negocierile”, a mai spus negociatorul rus.

După ce forţele ruse au intrat în Ucraina pe 24 februarie şi nu au reuşit să cucerească rapid capitala, Rusia și Ucraina au avut mai multe runde de negocieri, directe sau online, nivelul cel mai înalt de reprezentare fiind cel al miniștrilor de externe. Serghei Lavrov și Dmitro Kuleba s-au întâlnit în martie în Turcia, apoi delegaţiile s-au întâlnit la Istanbul, dar fără succes.

Negociatorul ucrainean Mihailo Podoliak a declarat marţi că discuţiile au fost „suspendate”, în timp ce Rusia şi-a reorientat şi relansat „operaţiunea specială” în estul Ucrainei. Sâmbătă, într-un interviu, Mihailo Podoliak, consilier al președintelui Zelenski, a exclus posibilitatea de a accepta un armistițiu cu Rusia și a respins ideea de a încheia un acord cu Moscova care să implice cedarea de teritorii.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri